Bocznica

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
mikegsx400
Lider forum...
Podziękował: 134 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: mikegsx400 » 28 cze 2016, o 21:14

Taki zarcik Krzysiu :piwo2: :D
Swoją drogą podejście msh - :masakra:
"...możesz być znacznie szybszy, nie myśl o tym, po prostu to zrób!"
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 195 razy

Postautor: Jazz » 28 cze 2016, o 21:18

kubacki pisze:A miałem brać, teraz to pier...le.
Decyzja podjęta biorę X5 jeśli nie znajdzie się uzywka kupię nówkę

Ale co ma protos 380 do gaui x5 ? to zupelnie inna klasa wielkosci :-)
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 28 cze 2016, o 21:26

mikegsx400 pisze:Taki zarcik Krzysiu :piwo2: :D
Swoją drogą podejście msh - :masakra:

Spoko, też mi ręce opadają na podejście MSH, ale nie będę odstawiał szopek z powodu że lizaka nie dostałem na czas. :dk:
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 28 cze 2016, o 22:16

Ale jakich szopek Krzyśku? Płacę - wymagam. Oczywiste, że ludzie się bulwersują w związku z zaistniałą sytuacją. Nie ma to nic wspólnego z zachciankami typu "lizak".
Swoją drogą, ciekawe zagrywki. Ludzie z HF chwalą się już in-boxami. Okazuje się jednak, że brakuje dla co poniektórych egzemplarzy. Przypadek? Nie sądze. Spisek? To zbyt duże słowo. Wcale bym się nie zdziwił gdyby tą pierwszą serią, badali rynek i jakość swoich modeli.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1782 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 28 cze 2016, o 22:27

Troche nie ma sie co dziwic. MSH to raczej mala, niszowa firma. Wystarczy popatrzec na ilosc resellerow w europie... Nedza! Kilka na krzyz.
Nie maja takich mocy przerobowych zeby dla wszystkich na raz zrobic modele.
Wchodzi nowy model i nawet ktos taki jak ja, czyli ktos kto z MSH sie chwilowo rozstal, zastanawia sie czy by go sobei nie kupic. a to oznacza tylko tyle ze duzo ludzi go chce sprobowac. Wszyscy wyczekuja... pojawia sie, to sie rzucaja... no i zapasy sie koncza.
Nie wiadomo czy MSH byloby stac na to zeby wyprodukowac awansem duzo wiecej sztuk tego modelu...
Kolejna rzecz - prawdopodobnie oni tego nie produkuja tylko zlecili to komus na wschodzie.
...
A ze zlewaja klientow - no niestety - tak. Do dzis nie dostalem odpowiedzi na pytanie o elektrostatyke ktore kiedys im zadalem.
Problem rozwaizalem o sprawie zapomnialem, ale niesmak pozostal.
Mogli chociaz odpisac "Uzywaj Braina, nie bedziesz mial problemow z elektrostatyka i nie zawracaj dupy".
Do dzis nie dostalismy odpowiedzi na pytanie skad mozna pobrac changeloga do nowych firmwarow w Brainie PRZED ich zainstalowaniem w kontrolerze.
Cisza.
...
Wiec tu jest dysonans.
Bo na takie podejscie do klienta moze sobei pozwolic modelarski supermarket taki jak hobbyking.
A paradoksalnie sobei nie pozwala. Zalatwialem z nimi pare niestandardowych spraw i powiem, ze wielu mogloby sie od nich uczyc.
A MSH, firma nie dosc ze niszowa to jeszce wcale nie najtansza - leci sobie w chuja.
No niestety.
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 93 razy

Postautor: Kruku » 28 cze 2016, o 22:33

Raz u nich zamawiałem bezpośrednio i czekałem chyba 3 tygodnie. Ponaglałem mailami i w końcu wysłali (półki pod baterie w maxie). Ale to jakaś żenada była. Ot taki pech akurat - pomyślałem. Teraz tydzień już temu zamówiłem parę gratów do maxa i oczywiście zero maila kiedy wysyłka. Znowu piszę maila przypominającego ale podejście do klienta MSH też już mnie wk....a

Planowałem do tej pory sukcesywną wymianę floty pod protosy ale obsługa klienta to coś co mnie szybko wyprowadza z równowagi i nawet jeśli konkurencja będzie droższa, odejdę. To ma być hobby a nie jakiś jebany kamieniołom.
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 28 cze 2016, o 23:17

:) dobre
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 93 razy

Postautor: Kruku » 29 cze 2016, o 07:58

Wlasnie wyslali czyli tym razem po 8 dniach a nie 3 tyg jak poprzednio. Jest postep :) Moze za 3cim razem zejda ponizej tygodnia :)
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 29 cze 2016, o 08:03

A w ogole udalo sie komus na stronie znaleźć adres siedziby?
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 29 cze 2016, o 08:27

MSH to mała firma, wprowadzenie nowego produktu za każdym razem ich przerasta, tak było z brainem, z maxem, maxem2 i niestety trzeba się w cierpliwość uzbroić, tak jak ja na Huraaa się nie nastawiłem. Coś mi zostanie to sobie wezmę kita, nic nie będzie poczekam.
Fani zrozumieją zapłącą i poczekają, rozsądni poczekają aż wyjdą błędy wieku dziecięcego i kupią model jak będzie normalnie na półce, a rozwydrzone dziewczynki niech się wybeczą.
Z częściami jak to z częściami wszędzie i zawsze jest to samo. Ja nie latałem X5 przez miesiąc bo nie było zębatek do TT w PL
W MSH najbardziej irytujące jest to że nie odpisują na eamaile i nigdy nie wiadomo kiedy.

Kruku
Też boleję że na stronie sklepu MSH jest zawsze wszystko choć niektóre rzeczy tylko wirtualnie, myślałem że jak sklep otworzyli również dla klientów końcowych, to powinno się wszystko już zgadzać ale chyba najwyraźniej tak nie jest.
Może zamawiaj części w sklepach a nie u producenta, sklepy które tylko przerzucają towar to na ogół u nich to co jest na stronie zostanie wysłane.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 29 cze 2016, o 08:36

miruuu pisze:A w ogole udalo sie komus na stronie znaleźć adres siedziby?

A co, chcesz im zrobic wjazd na chate?
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 29 cze 2016, o 08:38

Aikus, tak, chciałem zajechać w międzyczasie street view'em :)
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 29 cze 2016, o 09:03

Rozwydrzone dziewczynki to dla mnie sa ci ktorzy mysla ze zakup produktu to jest zlozenie jakiegos holdu na ich oltarzu ku czci msh i nabozne czekanie az bostwa laskawie nas nim obdarza.
Dla mnie to produkt, zakup to transakcja handlowa i gowno mnie obchodza jakies tlumaczenia rozwydrzonych dziewczynek ze trzeba poczekac bo cos tam.
Moge poczekac a moge nie - wplyw na to czy tak zrobie ma wiele czynnikow miedzy innymi wczesniejsze doswiadczenia oraz polityka informacyjna.
Tak popelnilem wogole blad biorac pod rozwage kolejny raz ich produkt ale juz mnie wyleczyli calkowicie i z racji duzego wyboru na rynku postawie na innych producentow.
Pomijam inne aspekty jak jakosc bo czy tu powtorza sie te same problemy przekonaja sie beta testerzy ktorzy pierwsi je oblataja.
Niektorzy musza sie przyzwyczaic ze sprzedaz modeli podlega takim samym prawom rynkowym jak inne sklepy i nardzo wazna jest jakosc obslugi klienta.
Pogardliwe okreslenia na temat klienta ktory nie akceptuje takiego postepowania sa glupie i upewniaja go tylko o slusznosci decyzji.
Sa tez wskazowka dla innych przy podejmowaniu decyzji.

Jest jeszcze jedna kwestia ktora moze nie powinna ale jednak mocno mnie wkurwiła - dostalem jasna informacje ze w polsce jeden z sklepow podkablowuje drugi do dystrybutora ze ma za niskie ceny na produkty msh.
Wysyla jako dowody screeny z prywatnych wiadomosci etc.
Dla mnie to szambo naprawde.
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 29 cze 2016, o 09:25

Jazz pisze:Jest jeszcze jedna kwestia ktora moze nie powinna ale jednak mocno mnie wkurwiła - dostalem jasna informacje ze w polsce jeden z sklepow podkablowuje drugi do dystrybutora ze ma za niskie ceny na produkty msh.
Wysyla jako dowody screeny z prywatnych wiadomosci etc.
Dla mnie to szambo naprawde.

Ouuu, to są poważne oskarżenia Jazz'u.
Nie fajnie.

To co? Kiedy bierzemy BT? Na gwiazdkę? :D
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 29 cze 2016, o 09:30

Oskarzenia w 100% udokumentowane.

BT masz na mysli black thunder? Zamowilem juz poniedzialek i do piatku bede mial w domu :-)
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 29 cze 2016, o 09:46

:masakra: rzyg sraka
Moze powies ta cala swoja dokumentacje na forum?
Skoro wszyscy juz przeczytali to niech teraz zobacza :dk:

Obrazek
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 29 cze 2016, o 10:13

Jazz zakup produktów RC to nie hołd, tylko wyrozumiałość. Ile problemów jakościowych jest tu to głowa boli. I nie dotyczy to jednej marki. Obraź się na jedną, potem na drugą a potem na trzecią, w końcu zabraknie marek, a nie , przepraszam, powstanie pewnie kolejna ale nic w temacie jakości się nie zmieni. Sprzęt jest zbyt wyżyłowany, produkcja jest praktycznie w chinach i tym podobnych krajach i ideału się nie osiągnie.

A co do opóźnionej dostawy ze strony MSH to nigdy nie prowadziłeś firmy wiec nie zdajesz sobie sprawy wiesz jakie są zależności.
Czasami sa sytuacje że chciało by się odpowiedzieć będzie na jutro ale coś staje na drodze wiec strach odpowiadać. Mi od tygodnia na cle stoi RJX, z powodu jakiegoś holidaju przesunęła się wysyłka a teraz stoi paczka w FEDEXie bo celnicy znowu zawalają robotę, niby popierdułki, a też 2 tygodnie opóźnienia. I tak zabraknąć jakiejś jednej części i kit jest nie kompletny i wysłać się nie da.

Ale rozwydrzona smarkula pewnie i tak takich rzeczy nie zrozumie, ona musi mieć lizaka teraz i kropka, a jak się jej to mówi wprost to ktoś ją pogardliwie traktuje, obudź się w końcu Jazz, to nie zaczarowana kraina.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 29 cze 2016, o 10:21

Odpowiedz dla aikusa:

Jako ze dostalem zgode od sklepu ktorego to dotyczy moge napisac cos wiecej - shark-rc.pl pochwalil sie na forum ze wprowadza do oferty produkty msh i zacznie z dobrymi konkurencynnymi cenami.
Zostal podkablowany do msh ze ma za niskie ceny - jako podkladke wykorzystano prywatna korespondencje.
Msh zwrocilo sie do sharka z prosba o wyjasnienia etc i udostepnilo to co sami otrzymali :-)
I tak wyplynelo skad wzial sie problem.
Tak sie rozgrywa konkurencje - tyle ci wystarczy chyba..
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 29 cze 2016, o 10:30

Kenobi - niewiele nadal zrozumiales.
Tu nie ma zadnych lizakow tu jest sklep i klient .
Jest polityka informacyjna budowanie relacji i przestrzeganie zasad.
Klient ma prawo do dzialan zgodnych z jego prawami i sklep musi to nie tylko respektowac ale takze wychodzic z zasady ze trzeba dbac o relacje - dzis moze cos nie wyszlo ale moze dzieki wlasciwej obsludze jutro bedzie nadal naszym klientem.
A to kuleje od dawna i liczba osob niezadowolonych rosnie.
Moze pora sie obudzic i cos zmienic ?
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 29 cze 2016, o 11:01

To tobie się wydaje.
Dawniej najpopularniejszą marką był w Polsce ALign, wszyscy psioczyli na dostępność częśći modeli jakości itd.
MSH sie teraz bardzo spopularyzowała, jest bardzo dużo modeli na rynku.
A czym więcej modeli tym większa ilość nie zadowolonych panienek.
Ja jako RCmaniak na jakość produktu za bardzo nie mam wpływu, czasami są jakieś bibeloty, ktoś reklamuje to wymieniam. Ale za to wszystkie części do Protosów 450 i 500 są ZAWSZE dostępne.
Dużo ludzi lata, rozbija, kupuje i się cieszy że wszystko zawsze jest.
Ale znajdzie się też parę które nie dostało lizaka więc w zemście będzie napierdalać po marce jak po burej suce.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben

Wróć do „Brudnopis”