No o pakietach nie pomyślałem

, ja tylko pytam o zachowanie modelu w locie ... bo jeśli zmiana zębatki na większą ma tylko negatywny skutek w postaci dojenia pakietu to po co te większe ?? Masa z całym szacunkiem, moje umiejętności są żadne jak na razie, z czego zdaję sobie sprawę i niepotrzebnie wysnuwacie wnioski że pominę etap zawisów... Pewnie inaczej wisi się 4CH a 6CH, chociaż mojej 913 jestem wdzięczny za to że jest w miarę wielka i nie należy raczej do mikrusów dzięki czemu oswajam się z lataniem większym modelem... Z etapów które chciałbym bardzo pominąć to etap kretów ... chociaż kiedyś może dla jaj se zrobię i zobaczymy czy mi dobrze wyjdzie

Wypytuję jedynie o rzeczy które mnie ciekawią ... lubię wiedzieć coś i znać konsekwencje ... a te pytania dotyczące działania siedzą gdzieś w mojej mechanicznej naturze ..
Na sam koniec chyba sam sobie odpowiem ... czy przypadkiem nie chodzi o to że
przy 11T mamy :
Obroty silnika wyższe/obroty wirnika niższe/ mniejsze naprężenia w mechanizmach z uwagi na mniejsze opory na łopatach i mniejsza szansa że braknie silnika na najwyższych obrotach .. czyli kula się ale nie tak zrywnie ... i jest miękki
przy 12T mamy :
Obroty silnika niższe/obroty wirnika wyższe/ większe naprężenia w mechanizmach z uwagi na opór jaki stawiają łopaty podczas pracy i jest szansa że zabraknie mocy przy gwałtownym przeciążeniu i gwałtownej dużej zmianie kąta łopat z powiedzmy ujemnych na dodatnie .. sam model ma więcej werwy, jest sztywniejszy w prowadzeniu ale wiele elementów pracuje w cięższych warunkach...
Czy dobrze sobie odpowiedziałem ??