Jazz pisze:Bardzo podoba mi się ta koncepcja i sam rozważam na małą skalę czyli 1 akumulator (gratuluje rozmachu Paweł)
Dla mnie problemem jest to że nie mam do dyspozycji garażu , więc aby ładować akumulator musiałbym go zanieść do miejsca gdzie mógłbym go naładować.
Ile waży taki powiedzmy 12v około 240AH ?
Kruku pisze:Ponoć do kratki akumulatory mają z przodu 2cm, a taśmy b. mocno dociskają ale konstrukcji na żywo jeszcze nie widziałem i też mam trochę obawy. Wykonawca "daje sobie ręce uciąc", że "panie Pawle one na piczy kłak nie drgną!!!". No ale coś mnie to nie uspokaja do końca. Prawda jest też taka, że gość wytwarzał to co na zdj prawie 2 miesiące więc rozważam zmianę DJa na resztę projektu.
Co do wytrzymałości taśm to wbrew pozorom mogą przenieść b. dużo. To ten sam typ taśm, który jest stosowany do mocowania samochodów na przyczepach. Ale czy utrzymałyby przy dachowaniu?! nie mam pojęciaLiczę, że przy jakimś mocnym dzwonie kratka mnie uratuje
Artja pisze:A tu na fotkach widzę płaskowniki poprzykręcane śrubami w poprzek dość równomiernie czyli raczej do blachy...
Jazz pisze:Przy zalożeniu że zasilam z akumulatora o napięciu 12v ładowarke która ładuje lipo napięciem 24v / 6A przez godzine, mozna przyjąć ze wyciągne z akumulatora 12A ?
Jazz pisze:Drugie pytanie - jesli podaja ze akumulator ma powiedzmy 100AH to tyle można z niego wyciągnąć bez nadmiernego rozładowania go, czy tylko jakis % ?
Jazz pisze:I trzecie - wiem ze ladowac je powinno sie prade 0,1C pojemnosci, ale jak przeliczyc max ciagly prad rozladowania ? (nie to co podaja zazwyczaj czyli max prad rozruchu).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości