donia pisze:A dlaczego zrobiłeś, że po przejściu na FM3 w Brainie, nie ma governora?
pzdrv,
donia pisze:Kąty maks i min. ustawiasz klawiszami pitch i ewentualnie drobna korekta endpoitami w aparaturze jakbyś miał niesymetrycznie.
Rozumiem, że ustawiłeś wszystkie kanały limitami wa aparaturze, tak żeby było -100+100, czy 0+100 tam gdzie trzeba, a nie tylko gazem
Co do kątów, to coś pokręciłeś. Kąty maks i min. ustawiasz klawiszami pitch i ewentualnie drobna korekta endpoitami w aparaturze jakbyś miał niesymetrycznie.
Dopiero potem wychylając wszystko na maksa sprawdzasz czy się gdzieś serwa nie bindują, jak się bindują obniżasz "Cyclic".
jak Ci coś dziwnego się dzieje z ogonem przy bocznych tic-tocach możesz pokombinować żeby było lepiej, ale ja mam chyba na zero.
Jak masz za wolną cyklikę, to w menu advanced/cyclic zwiększasz mu prędkość obrotów na cyklice "cyclic rotational speed" jest w st./sek..
Jak jesteś na etapie konfiguracji od początku, to podnieś sobie wersję oprogramowania braina - w nowej masz między innymi możliwość ustawienie osobnych prędkości obrotów wokół wszystkich osi i kilka innych bajerów.
Tu możesz to dopracować w trybie Advanced. Dla każdego serwa możesz zdefiniować punkt środkowy, min i max.
Punkt środkowy ma zniwelować obrót orczyka na zębatce tak aby ramiona były poziomo.
Najnowszy jaki jest to 1.0.014, firmware 1.3.051.
Sprawdź czy masz możliwość osobnego ustawienia predkości obrotów w osi ali i ele. Jeśli tak, to masz nowy firmware
Kosmo pisze:Kenobi jak przeczytałem ustawienia trybów u Ciebie kilka postów wyżej to zrobiłem duże oczy i zacząłem to czytać od nowa![]()
trochę to wszystko skomplikowane, ale rozumiem każdy ma wszystko ustawione pod siebie. Tylko powiedz mi proszę jakie korzyści z tego płyną, co daje Ci tak naprawdę mikoswanie kanałów, dodawanie/odejmowanie gazu, gov włączony/wyłączony....?
Pytam bez żadnego podtekstu, jestem bardzo ciekaw, bo chętnie sam skorzystam z nowych funkcji, jeśli będą przydatne dla mnie.
I jeszcze jedno pytanko...Jak najlepiej i najbezpieczniej sprawdzić poprawność ustawień Auto Level-a ?
Tak żebym wyszedł z opresji, gdyby poszło coś nie tak...![]()
Jak narazie Brain jak i jego programowanie bardzo mi się podoba. Funkcja governora, auto level, możliwość wywalenia odbiornika... to wszystko na jeszcze większy plus
Wszędzie mam wartości domyślne Gain które są dobierane zależnie od klasy modelu. Nigdy nie miałem potrzeby obniżania gaina.
A czemu Ty obniżasz, masz jakieś złe objawy?
Kolejny mix troszkę dodaje i odejmuje mi gain żyroskopu (przy wyższych obrotach jak wiadomo gain ogona musi być mniejszy
Miksowanie skoku w autolevel ma na na celu wyłączenie ujemnych kątów - lecąc na plecach na ujemnych kątach i włączając autolevel jeśli drąga nie przerzuci się na górę to po odwrócenie model pójdzie szybko w dół, dodatkowo mając duże ujemne kąty podczas obracania może przyśpieszyć poziomo w jakimś kierunku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości