Nie zawsze ruch tarczy do góry oznacza dodatnie kąty łopat - są systemy odwrotne tj ruch tarczy do góry powoduje zmniejszanie kątów - wszystko zależy od mechaniki głowicy.bejo pisze:U mnie w MODEL 6 wszysko działało na odwrót. Gdy lewy drążek przesuwałem do przodu , tarcza się obniżała .
bejo pisze:Patrzac od tylu helika :
serwo tylnie - gniazdo gorne
serwo prawe- gniazdo srodkowe
serwo lewe - gniazdo dolne
poziome ustawienie tarczy robi się popychaczami a nie trymerami. Jeśli nie masz regulacji mechanicznej to trymowanie robisz w zawisie. Wytrymowanie na zero na stojąco i tak nic nie da bo w zawisie i tak będziesz trymował na nowo..tberent pisze:muszę na trymerach ustawić tarcze w poziomie bo w spoczynku jest lekko przechylona w prawo.
nie chcę bronić PL-sklepów bo niektóre naprawdę przeginają z cenami ale weź pod uwagę jeszcze koszty transportu... Oczywiście jak kupują więcej towaru to transport na więcej się "rozkłada" no niemniej jednak jest...bejo pisze:Dlaczego aż tyle ? Nie wystarczyło by 23% podatek vat + 15% marży ? Czyli jakieś 20zł .
bejo pisze:My zamawiamy jedną , dwie , góra trzy sztuki . Ale sklep ....np. zamawiając 30 szt serw jest po 0,45 $ zniżki na każdej sztuce . Czyli na dzień dobry jest już 13,5 $ na dokładkę do przesyłki. Ja nikogo nie chcę rozliczać . Ale 100% narzutu wydaje mi się lekką przesadą .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości