Bocznica

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
wojtanek
Domownik forum...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: wojtanek » 8 paź 2016, o 06:38

Panowie spokojnie muszę stanąć w obronie sprzedającego X3. To ja się z nim dogadałam telefonicznie i kupiłem model wraz z częściami i pakietami.

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka
DX8 IIG: KDS CHASE 360, KDS AGILE5.5, GOBLIN 500, GOBLIN 700, DEVIL X360 x2 , 2x SAMOLOT

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 240 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 8 paź 2016, o 07:48

Znam osobiście Marcina mrcn i nie wygląda mi chłop na kombinatora. Normalny, konkretny gość.

Marcin, co się dzieje? Przestałeś latać?
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
mrcn
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: mrcn » 8 paź 2016, o 08:22

PiotrS pisze:Znam osobiście Marcina mrcn i nie wygląda mi chłop na kombinatora. Normalny, konkretny gość.

Marcin, co się dzieje? Przestałeś latać?

W sumie to nic, jakoś brak weny od ponad roku...

Poza tym sprawiłem sobie także żyrandol, taki jak Twój - i póki co mi to wystarcza :D
Gaui X5
DX8
Phantom 3 Adv.
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 8 paź 2016, o 08:30

Tobie kolegów na lotnisku brakuje chyba.
Jak będziesz miał czym latać w przyszłym roku, to obiecuję, że będę czasem przyjeżdżał do Ciebie. Do nas też mógłbyś wpaść czasem.
Nie sprzedawaj ;)
Awatar użytkownika
mrcn

Postautor: mrcn » 8 paź 2016, o 08:35

PiotrS pisze:Tobie kolegów na lotnisku brakuje chyba.
Jak będziesz miał czym latać w przyszłym roku, to obiecuję, że będę czasem przyjeżdżał do Ciebie. Do nas też mógłbyś wpaść czasem.
Nie sprzedawaj ;)

Duża szansa, że zostanie - mało poważnych kupców ;) Będę go wyciągał na 'spacerki' co jakiś czas... :D
Gaui X5
DX8
Phantom 3 Adv.
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 156 razy

Postautor: windcatcher » 8 paź 2016, o 13:33

wojtanek pisze:Panowie spokojnie muszę stanąć w obronie sprzedającego X3. To ja się z nim dogadałam telefonicznie i kupiłem model wraz z częściami i pakietami.

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka

Model dostałem do ustawienia i wczoraj w parę godzin go dopieściłem.
X3 przeszła wiele i ma luzy na wszystkich okuciach łopat, kole głównym i była bardzo rozkręcona.
Szczerze mówiąc cud iż latała w jednym kawałku bo szpindel oraz jesus bolt i dolna śruba na wale całkiem rozkręcone.

Po skręceniu i zloctajtowaniu szpindla przygotowana do lotu na vbaropodobnym fblu :)
Podrasowałem też regiel i troch pozmieniałem timing i pwm.

Model dziś oblatany i już od pierwszego pakietu wszystko lata idealnie jak się można było spodziewać po X3.
Lekkie wibracje na ogonie i pozostałe luzy należą do Wojtanka :) Albo je usunie albo powiększy ;)

Gaui nie zawodzi i nawet po zylionie lotów lata bdb (moja własna x3 ma już ponad 500 bezobsługowo :))
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 8 paź 2016, o 13:37

X5 czy X3?
Helikoptery
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 8 paź 2016, o 13:42

windcatcher pisze:Model dziś oblatany i już od pierwszego pakietu wszystko lata idealnie jak się można było spodziewać po X3.

Jak to jest, że na loty Chasa dziś deszcz pada, a na loty X3 już nie ;) ?
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut

Postautor: windcatcher » 8 paź 2016, o 13:57

Chodziło o X3 kupione przez Wojtanka. Chase tez latał i zaraz opiszę w osobnym wątku :)
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 8 paź 2016, o 15:00

Dobra, dobra. Nie brońcie Pana Marcina. Albo jest się fair i wystawiając do licytacji, trzeba się liczyć z tym, że swoje zabawki sprzedamy za bezcen, albo nie i się z aukcją ucieka, bo się przeliczyło. I robi się to trzykrotnie. Tyle w temacie. Przepraszam za "kombinatora zasranego", ale powodowała mną irytacja i złość. Nie lubię takich sytuacji. Pozdro.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 8 paź 2016, o 15:24

W 100% się zgadzam

Sent from mTalk
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Podziękował: 205 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Mati » 8 paź 2016, o 15:35

Zdaje się, że do takich rzeczy jest w allegro opcja pod tytułem "cena minimalna" poniżej której można wycofać się ze sprzedaży albo sprzedać - pozostaje wybór. Takie wystawianie BCM a potem wycofywanie aukcji to zawracanie dupy i opóźnianie kupna czegokolwiek potencjalnemu kupującemu bo jak się licytuje na przykład gaukę to już drugiej się nie licytuje jeśli oczywiście zamierza się kupić jedną sztukę. I tak mija tydzień z aukcją w tle, potem z drugą aukcją i z kolejnymi... To po cholerę w ogóle licytować jak i tak nie wiesz czy pomimo najwyższej oferty uda Ci się kupić? :masakra:
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut

Postautor: windcatcher » 8 paź 2016, o 15:38

+1

Popieram. Nigdy nie odwoluje ofert ani nie zakanczam licytacji przed czasem!
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 8 paź 2016, o 15:43

Moim zdaniem jest to zawsze podyktowane tym ze ktoś chce więcej kasy.... i dobrze ale zmiana warunków w trakcie albo wycofywanie aukcji to zwykle cwaniactwo

Sent from mTalk
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
mrcn

Postautor: mrcn » 8 paź 2016, o 18:38

Mati pisze:Zdaje się, że do takich rzeczy jest w allegro opcja pod tytułem "cena minimalna" poniżej której można wycofać się ze sprzedaży albo sprzedać - pozostaje wybór. Takie wystawianie BCM a potem wycofywanie aukcji to zawracanie dupy i opóźnianie kupna czegokolwiek potencjalnemu kupującemu bo jak się licytuje na przykład gaukę to już drugiej się nie licytuje jeśli oczywiście zamierza się kupić jedną sztukę. I tak mija tydzień z aukcją w tle, potem z drugą aukcją i z kolejnymi... To po cholerę w ogóle licytować jak i tak nie wiesz czy pomimo najwyższej oferty uda Ci się kupić? :masakra:

Powtórzę ostatni raz, bo widzę, że niektórzy mają problem z czytaniem - aukcja zakończyłaby się normalnie, gdyby 2 typów nie wycofało się na godzinę przed zakończeniem aukcji! Tylko i wyłącznie z tego powodu wycofałem aukcję - może Wam nie przeszkadza oddanie sprzętu za bezcen, ale mnie jednak trochę tak. Kupujący mogą być nie w porządku, ale sprzedawca musi do końca?? Co za hipokryzja...
Dodatkowo przypomnę, że na wcześniejszej aukcji, normalnie zakończonej, kupujący NIE ODEBRAŁ helika. Sorry, ale nie jest to zawracanie dupy??
Gaui X5
DX8
Phantom 3 Adv.
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Podziękował: 205 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Mati » 8 paź 2016, o 19:43

Z całym szacunkiem, ale z czytaniem jakoś sobie radzę. Nawet w przypadkach, kiedy ktoś szybko pisze. 8-) Inną sprawą jest, kiedy ktoś pisząc wciska kit. Ten kit (i nie chodzi tu o kit helikoptera) potrafi nieco za...kitować oczy i czytanie staje się trudniejsze, ale i tak zwykle staram się dobrnąć do końca.
W sumie z żopy włączyłem się w dyskusję, ale jakiś mam taki humorek - może dopada mnie jesienna deprecha, a może dlatego, że już wielokrotnie "kupowałem" w ten sposób.
Ale do rzeczy:
Na aledrogo pełno jest januszy (celowo z małej litery), którzy proszą kolegów o podbicie oferty. Jeśli poproszony kolega lub koledzy za mocno przebiją to potencjalny sprzedawca wycofuje aukcję przed czasem chcąc zachować prowizję (i ewentualny podatek) w kieszeni. Pisze wtedy, że mu upadło i się potłukło, zepsuło, że sraty taty i inne różne brednie. Czasem dodatkową konsekwencją są scysje na forach w wątkach do tego nie przeznaczonych. :grin2:
Zasadniczo różnią się zakończenia aukcji, w których biorą udział janusze kupujący. Taka aukcja kończy się, a potem sprzedawca wnioskuje o zwrot prowizji. Przy okazji allegro zarządza jakąś drobną chłostę dla niepoważnego kupującego, prowizja zostaje zwrócona, a sam sprzedający wystawia klamoty po raz drugi lub kolejny jeśli napotka kolejnych januszy (odmiana celowa) bo proceder jest powszechny.
A więc - Król jest nagi! Jak zakrzyknięto w pewnej bajce. I nawet jeśli moje oczytanie (lub jego brak) spowodowało, że pomyliłem króla z cesarzem to i tak nie zmienia postaci rzeczy. :)
Oczywiście pragnę nadmienić, że wcale nie posądzam Cię o takie parszywości. Wygląda na to, że słabo wyciągam wnioski. Nawet słabiej niż czytam. :gas:

A żeby nie było, że mój przydługawy wywód jest kompletnie nie w zgodzie z wątkiem, to chciałbym zapewnić, że moim zdaniem Gaui X5 jest fantastycznym helikopterem i kiedyś se kupię. :mrgreen:

EDIT:
mrcn pisze:Dodatkowo przypomnę, że na wcześniejszej aukcji, normalnie zakończonej, kupujący NIE ODEBRAŁ helika. Sorry, ale nie jest to zawracanie dupy??

Tak - to też jest zawracanie dupy. I też wkurzające.
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
kubacki
Lider forum...
Podziękował: 114 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: kubacki » 8 paź 2016, o 20:46

Więc o ja się odezwę ponieważ brałem udział w licytacji i przysągłbym że aukcja zakończyła się o czasie (Gaui X5) i model został sprzedany,także nie ma mowy o zakończeniu licytacji godzinę przed końcem, jak znajdę maila z allegro to przedstawię na forum treść o terminowym zakończeniu aukcji oraz za jaką kwotę została wygrana
Goosky S2 Legend
XL Protos 380 V2
Spektrum NX10
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 8 paź 2016, o 20:58

Panowie, możnaby przenieść ten shitstorm (który poniekąd wywołałem, przepraszam raz jeszcze - ukamienujcie mnie) i zakończyć już dyskusję. Nie ma sensu tego drążyć i szukać winnych. Każdy kij ma dwa końce, a szkoda żebyśmy waśnili się o takie pierdoły.
Peace and love! :)))
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 8 paź 2016, o 21:09

Pan Byku pisze:Panowie, możnaby przenieść ten shitstorm

I słowo czynem się stało.

Swoją drogą ogłaszam konkurs na jakąś zajebniejszą nazwę dla tego wątku. Zwycięzca otrzyma bilet (łan łej bilet) do mojej piwnicy lub nie.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 9 paź 2016, o 10:56

Proponuję "Bocznica", przynajmniej mojej wyobraźni więcej nie trzeba, żeby wiedzieć co się dzieje z tutejszymi wątkami i skąd one się tu wzięły ;)
Pozdrawiam,
Jacek

Wróć do „Brudnopis”