Trochę testowałem i stąd opóźnienie

Kupiłem dokładnie z tego linka:
https://www.banggood.com/Hubsan-Upgraded-3-Leaf-Propellers-for-H107L-H107C-H107D-H108C-p-955117.htmlPewnie rozmiarowo to te same co w linku Beja, ale.. tu jest taniej i dają 4 sztuki

Zaryzykowałem i to był strzał w 10, pasują idealnie, ale.. do silnika sut-a.
Miru u Ciebie w stockowym będzie mały problem, jest w nim minimalnie cieńszy wał i cza kombinować

Mi udało się raz wsunąć ciasno to większe śmigło z kawałkiem termokurcza, no ale nie zawsze to wychodzi. Silnik ogonowy od Waspa pasuje idealnie w koszyk 977 i ma już średnicę wału 1mm więc do niego wszystkie te śmigiełka wchodzą na ścisk bez żadnego kombinowania, no ale chyba najlepszym wyjściem jest zakup tego sut-a, wydaje się naprawdę mocny.
Jeśli chodzi o wymiary, wizualnie wygląda to tak:

Czarne z kilku postów wyżej jest jednak troszkę dłuższe. No i chyba też mocniej dmucha. Jakoś jakby z nim silnik wkręcał się na wyższe obroty i bardziej szarpie ogonem trzymając helika w dłoni i szarpiąc drążkiem w prawo. Ale w zawisie w pokoju oba trzymają bardzo dobrze więc dopiero w zwykłym locie na dworze pewnie wyjdą różnice.
Wymiary - długość jednej łopatki od otworu do najdłuższej krawędzi (w potrójnym ciężko zmierzyć średnicę):
stockowe: 18,6 mm, waga 0,1g (niestety dokładniejszej nie mam)
czarne długie: 23,7 mm, waga raz pokazuje 0,2, raz 0,3g
potrójne: 22,8 mm, waga też raz 0,2 raz 0,3g
waspowe: 21,15 mm, waga zawsze 0,3g
To potrójne prezentuje się jak dla mnie świetnie i widoczność ogona będzie z nim znacznie lepsza.
P.S. Bejo, zdejmować Ci wymiary o które prosiłeś, czy projekt zarzuciłeś?