Mam wrażenie jakby raz ustalony wychyl pozostawał "w pamięci" do momentu korekty... Nie wiem czy jestem zrozumiały... :/ dlatego zostałem zaskoczony...
jeśli masz FBL to tak jest. Model utrzymuje stały kąt...szuli pisze:Mam wrażenie jakby raz ustalony wychyl pozostawał "w pamięci" do momentu korekty...
Wiktor pisze:szuli
heliki ze zmiennym kątem łopat nie poziomują sie same po puszczeniu drąga jak cztero kanałowe FP
Ramotny pisze:Wiktor pisze:szuli
heliki ze zmiennym kątem łopat nie poziomują sie same po puszczeniu drąga jak cztero kanałowe FP
chyba że mają (tak jak 4-kanałowce) flybar
Wiktor pisze:przyznam szczerze, że nie kojarzę 6ch z flybarem...
Wiktor pisze:Czyli takie esky było ( było by) dużo lepsze do nauki latania od innych 4ch (z 45st flybarem )tyle że pewnie ogon trzymał tak jak w Cp2 czyli by model wznosił się bez obrotu należało dać gaz w prawy górny róg a nie po prostu do góry
Ramotny pisze:Wiktor pisze:Czyli takie esky było ( było by) dużo lepsze do nauki latania od innych 4ch (z 45st flybarem )tyle że pewnie ogon trzymał tak jak w Cp2 czyli by model wznosił się bez obrotu należało dać gaz w prawy górny róg a nie po prostu do góry
Aż tak źle to nie. Jak się w Kingu zrobiło upgrade ogona na 42T+9T to śmigał aż miło...
Ramotny pisze:Wiktor pisze:Czyli takie esky było ( było by) dużo lepsze do nauki latania od innych 4ch (z 45st flybarem )tyle że pewnie ogon trzymał tak jak w Cp2 czyli by model wznosił się bez obrotu należało dać gaz w prawy górny róg a nie po prostu do góry
Aż tak źle to nie. Jak się w Kingu zrobiło upgrade ogona na 42T+9T to śmigał aż miło...
szuli pisze:Wiktor pisze:szuli
No to pojechałem po całości... Wychodzi brak doświadczenia
szuli pisze:Wiktor pisze:szuli
No to pojechałem po całości... Wychodzi brak doświadczenia
...Mam wrażenie jakby raz ustalony wychyl pozostawał "w pamięci" do momentu korekty...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości