Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 11 gru 2013, o 23:16

Nie rozumie?
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 gru 2013, o 23:20

nie ładujesz konta PP tylko wskazujesz kartę (w mbanku wirtualna), którą PP ma obciążyć. Całość 2min
Helikoptery
andrejus
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 8 razy

Postautor: andrejus » 11 gru 2013, o 23:31

Po wskazaniu banku i kwoty strona pp wskazuje dane do przelewu i po kliknięciu : "przelej pieniądze" przekierowuje do strony banku (mam tylko w pko bp ) czyli nalezy "ręcznie" wykonac przelew?
Nie bój się tego że twoje życie kiedyś się skończy, ale tego, że może się nigdy nie zacząć
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 gru 2013, o 23:37

Co innego jest wysłać komuś kasę, do tego jest adres PP a co innego zapłacić w sklepie za pomocą PP. W PP skonfiguruj sobie kartę jako kartę płatniczą w PP i ją potem wykorzystujesz jako źrodło kasy w PP, nic nie przelewasz wcześniej. Gdzie masz konto?
Helikoptery
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 11 gru 2013, o 23:53

Andrzej, otwierasz Pay Pala na stronie gdzie kupujesz, gdy dochodzi do płatności (oczywiście wcześniej musisz mieć już aktywne swoje konto na PP).
Podczas składania zamówienia na jakiejś stronie masz opcje, czy płacisz kartą czy PP. Po wybraniu PP to wszystko samo się ustawi, a dla ciebie będzie tylko stronka z zalogowaniem się na PP i potwierdzeniem hasłem że to ty a nie sąsiad, żona, dziewczyna, zazdrosny były żony...
Jeżeli wejdziesz tak o sobie na PP to PP nie będzie wiedział gdzie i komu przelać kasę, stąd pyta o adres PP odbiorcy.

BTW. Jest możliwość, że na PP "podpina" się kartę bankową do konta i potem nie trzeba robić żadnych błyskawicznych przelewów, PP sam pobiera z konta banku kasę.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
andrejus

Postautor: andrejus » 11 gru 2013, o 23:55

Przez nie wiedzę i brak cierpliwości zasiliłem konto pp, za pomocą " błyskawiczne doładowanie kontapaypal" sęk w tym że nie widzę tych pieniędzy na moim koncie pp. Może jeszcze dojdzie.
Ps. teraz moja mina jest podobna do mojego avataru :kopara:
Nie bój się tego że twoje życie kiedyś się skończy, ale tego, że może się nigdy nie zacząć
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 gru 2013, o 00:02

PP to solidna firma nie dygaj :roll:

Nie ma co porónywać do PayU etc- te to szajs w porównaniu do PP, zwłaszcza w temacie ochrony kupujących.
Helikoptery
fantom
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: fantom » 12 gru 2013, o 09:17

Potwierdzam,że to co powyżej to wszytko ok.
Dodam tylko, że po każdej transakcji otrzymujesz emaila z wiadomością komu ile i za co zapłaciłeś.
Powiązanie z kartą jest prostsze, byle na Twoim koncie była kasa.Karta nie musi być debetowa, wtedy masz do dyspozycje całą kasę posiadaną na koncie bankowym.
Miałem parę przypadków nie otrzymania towaru mimo dokonania płatności, zgłaszałem to do PP przez formularz(tzw spór) i w przeciągu 1-2 tyg.kasa wracała bez problemów.
Prosto,łatwo i szybko. :banana:

pozdrawiam
Alek
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 12 gru 2013, o 09:22

Gwoli wyjaśnienia:
Mają od wczoraj w PP problem, dlatego nie masz jaszcze zasilonego konta, mimo, że wziąłes opcję doładowanie błyskawiczne. Cierpliwości, dziś powinni usunąć usterkę techniczną.

Pozdro
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 gru 2013, o 10:26

Potwierdzam. Próbuję właśnie zrobić przelew błyskawiczny i dupeńka. Trzeba czekać:

Błąd transakcji

Podczas przetwarzania danych transakcji wystąpił błąd. Prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta.

Kontakt z działem obsługi klienta firmy Blue Media (operatora błyskawicznego doładowania):
801 800 855

Kontakt z działem obsługi klienta firmy PayPal:
801 386 686
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 12 gru 2013, o 10:37

Wszystko lata na 3S. Dzięki 450'tce parapety mają dobre pakiety co najmniej 45C i w miarę zużywania zostają już w samolotach. Dla bety to jest dużo za dużo niż potrzeba, dla FC jak znalazł przy ostrzejszym fikaniu. Całkiem zjechane pakiety idą na zasilanie odbiornika video albo jakiś awaryjny zapas do rozrusznika.
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 gru 2013, o 11:26

No właśnie tak myślałem, ale zdziwił mnie rozmiar smigła w funcabie. Spodziewałbym się tam co najmniej połowe większego. Co tam za silnik trzymasz? Wiadomo, wszystko zależy do jakiego latania model, ale zawsze jakoś czułem (choć nigdy nie latałem) w tym modelu predyspozycje do latania wolniejszego, ale mocno urozmaiconego... Stąd może moje doszukiwanie się dużego śmigła, wolnych obrotów i sporego ciągu...
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 12 gru 2013, o 11:40

Krótkie podsumowanie bo każdy przedstawiał najwygodniejszy dla siebie sposób i dla kogoś kto się pierwszy raz z tym styka mogło nie być jasne:

PayPal jest pośrednikiem i jest odpowiedzialny za realizowanie płatności między dwoma stronami (czy to zwykli ludzie, czy przedsiębiorstwa). Obydwie strony muszą mieć konto w ich systemie. Z mojego punktu widzenia cztery główne zalety ich systemu to fakt że jest akceptowalny w ogromnej liczbie sklepów, transakcje odbywają się bez ujawniania danych osobowych, przez większość czasu wszystkie operacje realizowane są praktycznie od ręki oraz to że w razie problemów łatwo odzyskać całą wpłaconą kwotę. Jest to też świetna opcja dla tych którzy nie chcą/nie mogą posiadać karty kredytowej.

PP nie jest darczyńcą więc aby komuś zapłacić trzeba najpierw do konta dodać jakieś źródło finansowania, można to zrobić na kilka sposobów:

- doładowanie konta tradycyjnym przelewem
- podpięcie do konta PP karty kredytowej/debetowej (w tym wirtualne)
- podpięcie do konta PP danych rachunku bankowego

Podpięcie karty/konta ma dodatkowo taką zaletę że nie trzeba dbać o to czy na PayPalu znajduje się wystarczająca ilość pieniędzy do wykonania zapłaty. W przypadku przeliczania między walutami wymaga to trochę uwagi.

Kolejnym krokiem jest przejście na stronę sklepu obsługującego PP i złożenie zamówienia, system sam automatycznie pobierze dane odbiorcy oraz należną kwotę. Użytkownikowi zostaje tylko przejrzeć szczegóły zamówienia, zdecydować o formie płatności i potwierdzić zlecenie. Na tym kończy się cały proces.

Przy wyborze formy płatności można wybrać czy mają być użyte środki na koncie PP czy karta/konto bankowe (można też to łączyć). Istnieje też możliwość zdecydowania czy konto/karta ma być obciążone walutą której oczekuje sprzedawca czy w walucie w której prowadzone jest konto. W pierwszym przypadku przeliczenia dokonuje bank, w drugim PP, osobiście zawsze korzystam z pierwszej opcji bo kurs walutowy mojego banku ani razu nie był wyższy niż u PP.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 12 gru 2013, o 12:31

FC robi u mnie za model wielozadaniowy, silnik jest 1200kv :-) Odkąd przestał być stricte trenerkiem, to jest nocny myśliwiec desantowo bombardujący. Ma pełne oświetlenie nawigacyjne, sterowany radiem luk desantowy, lub zależnie od potrzeb zamiennie zakładam uchwyt na torpedy lub wyrzutnię confetti czy czegokolwiek. Wszechstronność tego modelu mnie zachwyca.
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 12 gru 2013, o 13:44

Chyba juz gra
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
andrejus

Postautor: andrejus » 12 gru 2013, o 13:58

Serdeczne dzięki za cenne informacje. Problemy techniczne były ale już wszystko jest ok, konto zostało doładowane. Teraz czas na zakupy.
Ps. co warto dokupić zamawiając fbl 100 z hobbyking ?
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 gru 2013, o 14:19

andrejus pisze:Serdeczne dzięki za cenne informacje. Problemy techniczne były ale już wszystko jest ok, konto zostało doładowane. Teraz czas na zakupy.
Ps. co warto dokupić zamawiając fbl 100 z hobbyking ?

Worek części :), bateryjki, jakiś kabel do ładowania szeregowego lub równoległego.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 gru 2013, o 14:29

wirnik ogona,
wał, tryby, DUUŻO podwozia i ramy lub jedna węglową
belki ogonowe
Helikoptery
andrejus

Postautor: andrejus » 12 gru 2013, o 16:25

Znalazłem tylko wirnik ogona, tryby główne, podwozie ( plastik )
Wału , belki ogonowej i ramy węglowej nie znalażłem :masakra:

Ps. co to jest : Feathering Shaft ???
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 gru 2013, o 16:28

szpindel czyli wałek, do którego przykręcone są mocowania łopat- mi się w tym miejscy rozkręcił i pogubiłem części głowicy więc skręć jak dostaniesz na klej
Helikoptery

Wróć do „Brudnopis”