Czy zamontowanie ESC po półką na akumulator mogło zakłócać pracę regla
nie
miruuu pisze:Ale to dlatego ze FBL czy o coś innego chodzi?
Po przesiadce z samolotów taki wynik wydaje mi się mega krótki. Choć pewnie uwzględniając różnice w adrenalinie szybko się wyrównuje...crash pisze:do spokojnych lotów wystarczy na prawie 5 min
No właśnie cały czas nie czaje o co chodzi. To znaczy rozumiem już różnicę w budowie, ale niezbyt dociera do mnie w jaki sposób dochodzi do różnicy w środku ciężkości i w jaki sposób wpływa to na właściwości lotne... Mógłbyś jakoś prościej dla prostego człowieka?crash pisze:głównie chodzi o przesunięty środ3ek ciężkości w strone wirnika
crash pisze:w dfc nie ma już mikserów bo ich role spełniają snapy, dzięki temu wał może być krótszy, wirnik na głowicy dfc jest nizej o około 3 cm. bardzo mi się podoba te rozwiązanie, zobaczymy jak z trwałością tej głowicy bedzie... póki co sab odstąpił od tych głowic i wrócili do tradycyjnej głowicy. nie wiem dla czego bo na helifreku wielu nie rozumie tego posunięcia. może to tylko marketing...
lethe pisze:Teoretyczna sytuacja: łapiesz śmigłowiec za głowicę i przechylasz go pionowo do góry tak żeby ogon celował w ziemię.
szkubi pisze: Spoko cena za dosyć fajne pakiety
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości