kudzu pisze:Aikus, do wzięcia na kogoś chwilówki nawet telefonu nie trzeba - wystarczy, że ktoś dmuchnie Ci DO, który nosisz… w portfelu.
Więc nie demonizujmy tak telefonu. Takie czasy po prostu.
Tak, tak, oczywiście, tylko, że trudno jest wziąć chwilówkę na sumę większą niż kilkianaście / dzieścia tysi, to jest raz, dwa - NIE BĘDZIEESZ tego spłacał.
A jeśli będziesz to jesteś łoś i w ogóle mi Cię nie szkoda

(oczywiście nie Ty - mówię ogólnie)
mwx pisze:Wiem co to metadane.
mwx pisze:Nowe Samsungi trudno się rootuje przez Knoxa a nadmiar kombinacji powoduje blokadę przez fizyczne wypalenie jakiegoś tam połączenia w kostce na pcb. Taką przewagę nad innymi androidami ma Szajsung, czy go ktoś lubi czy nie.
No ja akuat lubię i póki coś się jhakoś drastycznie nie zmieni - nie zamierzam mieć innego telefonu niż Samsung, ale nie o to chodzi.
mwx pisze: Nawet jeśli ktoś podoła z rootowaniem to do weryfikacji dwuetapowej o której piszesz niezbędny jest login i hasło do banku które funkcjonują wyłącznie w mojej pamięci.
Ty chyba jednak nie rozumiesz na czym polega weryfikacja dwuetapowa...
W celu jej realizacji MUSZĄ występować dwa, niezależne i ROZŁĄCZNE elementy: coś co wiesz i coś co masz.
Jeśli logujesz się na telefonie i kod otrzymujesz / generujesz na telefonie to powyższe nie działa. Jest fikcją.
mwx pisze:Nie podpinałbym konta na którym trzymam swoje miliony PLNów czy USDów. Jakieś grubsze oszczędności zawsze były poza zasięgiem telefonu.
I zaje**scie!
mwx pisze:Jak były
Wykańczam chatę dzięki czemu jestem permanentnie spłukany - generalnie nie wiem czy warto byłoby atakować mnie dla tych sum którymi aktualnie dysponuję

Nikt mnie nie okradnie z czegos czego nie mam - proste
No wiem, wiem, też byłbym szczęśliwy, gdyby ktoś mnie okroił z kredytu - tak tak i get the point.
mwx pisze:Wygoda stosowania tych rozwiązań jak dla mnie przeważa nad potencjalnym strachem/paranoją.
Nie no spoko - tak jak już mówiłem ja też używam bankowości internetowej w telefonie.
Wygraną w totka będę jednak trzymał na innym koncie w innym banku...
Tu się rozumiemy, gitara gra.
NIe piłem do Ciebie ani do Kudzu, tylko globalnie.
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem (albo i nie czytaj, bo w sumie Ty - jak widać z powyższego - nie musisz

)
mwx pisze:Jak ktoś chce ukraść moją tożsamość to zapraszam - niech spłaca za mnie kredyt i użera się z moją staro a ja tymczasem biorę heliki i zawijam się w Bieszczady.
Za tą "starą" to byś płakał szybciej niż myślisz...