Po dokładniejszym przeanalizowaniu rynku części zamiennych do Hurrica stwierdzam że tragedii nie ma

.
wystarczy tylko troczę pokombinować, a będziemy mogli cieszyć się naszym się naszym kochanym Gigusiem jeszcze przez długi czas

Po rozwaleniu plastikowej ramy myślałem że będzie później problem z jej zakupem, ale PiotrekS podsunął mi linka do karbonowej ramy, w ostateczności będzie jeszcze można przejść na ramę od X4 tylko ta cena...

.
Poniżej zamieszczam listę części z innych modeli firmy Gaui które prawdopodobnie pasują do naszej poczciwej 425
( poprawcie mnie jeśli mylę się w którymś przypadku, lub dodajcie coś od siebie

.
Pasujące graty od X4:
- zębatki 61t
- wałek łożyska jednokierunkowego
- łożysko jednokierunkowe wraz z zębatką
- węglowe łopatki ogonowe
- jeśli komuś marzy się przejście na na flybarless to głowica od x4 pewnie też podchodzi
- ślizgacz CNC wirnika ogonowego
- wirnik ogonowy CNC
- wał wirnika głównego ( nie jestem jednak w 100% pewien )
Części od X5:
Zastanawiam się czy części od głowicy z flybarem nie podejdą do Hurricane, wyglądają bardzo podobnie.
- CNC ślizgacz wirnika ogonowego
- wirnik ogonowy ??
- wałek wirnika ogonowego
- double link (L-35) (L-30)
- podwozie główne ( ja wymieniłem na oryginalne z Trexa 500 ponieważ oryginalne Gaui jest bardzo kruche )
- wałek wirnika ogonowego
- ramię ślizgacza wirnika ogonowego
- tarcza sterująca
- ramię ślizgacza wirnika ogonowego
Zaznaczam że do porównania części naszych maszyn posługiwałem się tylko i wyłącznie materiałem zdjęciowym znalezionym w internecie, nie miałem możliwości "pomacać" W/W elementów, dlatego proszę o poprawienie mnie jeśli się mylę, lub przedstawienie własnych pomysłów

.
Może uda nam się strwożyć wspólnie pełną listę zamienników, tak dla potomnych

.
Pzdr!