Moderator: Kowal
heh.. to tak jak moi...PiotrS pisze: I tak jak gdzieś wychodzę, to słyszę "udanych lotów"
Juz to słyszę: "Tyle rzeczy do zrobienia w domu a Tobie tylko te zabaweczki w głowie!"...aikus pisze:albo weekendy...
Ja nie wiedziałem co to szczęście póki się nie ożeniłem... Teraz już za późno...aikus pisze:Ja to mam szczescie jednak...
aikus pisze:A jeszcze niedlugo zmiana czasu i odpadnie latanie po pracy w tygodniu... Zostanie rano przed praca z czym ja osobiscie jestem kompletnie niekompatybilny... albo weekendy...
wojtekr pisze:Nie wolno latać bo nie zgłaszamy. Po zgłoszeniu juz wolno
piotr0777 pisze:A mnie ciekawi czy to jest zgłoszenie czy też zgoda? Jeśli jest to zgłoszenie to gość nie ma prawa odmówić, a jeśli jest to zgoda to może odmówić... i co wtedy?
Zodnie z zapisem w AIP dział ENR 5.5, loty w strefach kontrolowanych lotnisk (CTR) bezzałogowych statków powietrznych o masie startowej (MTOM) nie większej niż 25 kg , używane wyłącznie w operacjach w zasięgu wzroku (VLOS) mogą się odbywać jedynie za zgodą właściwego organu ATC i po uprzednim zgłoszeniu do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej (PAŻP).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość