Luki35 pisze:@ lethe: myślałem, że opcja Very low i normal zamiast sport, będzie działała na zasadzie DIR, czyli zmiana czułości serw
shacker pisze:Generalnie dobrym zwyczajem jest przed rozkręceniem wirnika sprawdzenie czy tarcza i ogon działają prawidłowo - nic nie kosztuje pomachanie drążkami w apce, a od razu byś zauważył, że coś się nie zgadza z tym co na apce robisz.
Luki35 pisze:Potrzebuje dokladny wymiar malutkich lozysk takich 4 sz, co siedzo po 2 szt. u gory , w tych plastikach co szpindel w nie wchodzi. Uszkodzilem 1 na amen
Luki35 pisze:To ustawienie pozwala rozumiem we właściwy i praktycznie jedyny sposób na pewna korektę tego znosu w lewo na starcie, tak? Jak to w praktyce robić?
Na "czuja" pomału przechylać tarczę w prawo i potem patrzyć jaki będzie efekt przy starcie?
Oczywiście w przypadku gdy wirnik główny jest prawoobrotowy (a dokładniej - obraca się zgodnie ze wskazówkami zegara patrząc od góry).shacker pisze:Znoszenie w lewo jest normalne, bo wirnik ogonowy pcha cały helik w lewo![]()
Luki35 pisze:Gmeracz mial inne zdanie na ten temat...
A jak próbuję prawym drążkiem dać w prawo, nawet lekko, to helik czasem niebezpiecznie na prawo sie przechyla (wiem , że to normalne, ale zawsze)
Luki35 pisze:Czy ja jestem taki słaby, czy rzeczywiście nie tak prosto sie tą ważka lata??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość