Luki35 pisze:Ale u mnie urwało tam gdzie wskazuje strzałka (fotka jest sprzed). Nie za dużo zostało w takim razieMoże zostawię, by nie pogorszyć jeszcze bardziej, co? I ew. sprawdzę na polu jaki jest faktyczny zasięg.. Zawsze pod górkę ...
![]()
Luki35 pisze:Patrząc na fotkę, to tej krótszej anteny , nic nie wystaje poza izolacje (czyli cała urwana). Z dłuższej wystaje nie 2,5 cm, tylko może ok 1 cm - stan na dziś
Artu pisze:A ta druga, to nadal przyszpilona do pręta węglowego![]()
![]()
Cud, że to w ogóle ma jakikolwiek link RC
Luki35 pisze:
Dodatkowo pytam:
Czy latwo wymienic antenke / antenki w moim odbiorniku na nowe? Czy nie spieprze nic? ( patrz temat lutowanie)
Luki35 pisze:bo ostatecznie odsłoniłem izolację + taką osłonę z plątaniny drucików - i zostawiłem obecne antenki. Myślałem, że ta część anteny odsłonięta, jak się urwie, to dalej już jej w antenie nie ma, a tu niespodzianka - nadal jest![]()
![]()
Luki35 pisze:ostatecznie odsłoniłem izolację + taką osłonę z plątaniny drucików - i zostawiłem obecne antenki. Myślałem, że ta część anteny odsłonięta, jak się urwie, to dalej już jej w antenie nie ma, a tu niespodzianka - nadal jest
Ramotny pisze:Antenki mają ekran - jak utniesz na równo z ekranem to tak jak byś obciął antenkę.
Jak już nie ma z czego zostawić tych 25mm rdzenia to trzeba otworzyć odbiornik i wymienić kabelek na nowy. Ekranowany z 25mm zdjętym na końcu.
shacker pisze:
Ta część odsłonięta musi mieć odpowiednią długość - około 2,2-2,5 cm. Starczyło drucika?
Artu pisze:Nie kombinuj, tylko kup nowe antenkiNie muszą być "firmowe". Wystarczy taki Pigtail IPX / U.FL z Alledrogo, lub podejdź do pierwszego lepszego serwisu laptopów, to pewnie dostaniesz taki za free
Ramotny pisze:Jesteś pewny że to taki sam kabelek? znaczy ja rozumiem ze z czego jest rdzeń anteny to wsio rawno ale pytanie czy impedancja falowa nie jest inna i czy nie dostanie tłumienia...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości