Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 lip 2013, o 21:29

ząbki jak są lipne to prędzej czy później polecą- raczej prędzej. Możesz zrobić pierwsza próbę ale raczej bym nie polegał na nich.
Helikoptery
maciejisko
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 1 raz

Postautor: maciejisko » 12 lip 2013, o 22:13

wojtekr pisze:ząbki jak są lipne to prędzej czy później polecą- raczej prędzej. Możesz zrobić pierwsza próbę ale raczej bym nie polegał na nich.

Tylko ta jedna... i na dodatek tej nie można kupić bo jej nie ma w sklepach (akurat tej - pech albo tak szybko schodzi)
Maciej
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 lip 2013, o 22:14

Zawsze jak widziałem u siebie naruszony ząbek to temat się kończył pa paru parunastu sekundach lotu.
Helikoptery
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 13 lip 2013, o 01:59

Maćku, to na prawdę zabawne przypomnieć sobie, jaki to człek był niemożliwie ograniczony kiedyś przed podjęciem działania na temat helików... I wybacz wielu nam, że my już są dostatecznie zbączeni i psychicznie scharatani słuchając kolejnego kolegi który ma problemy z zaczęciem, czyli gdzie co wsadzić i pstryknąć? :grin2: :grin2: :grin2:
Ale nie przejmuj się kolego... Dobrze począłeś początki, a jak masz jeszcze wsparcie swojej kobiety to gościu masz takiego farta że powinieneś zagrać w Euro Milion... Nawet nie w mizernego polskiego Toto-Srotto. Ostatnio w UK szykowała się BAAARDZO duża wygrana...

BTW. No i nie zapomnij pozdrowić od nas swojej kobietki :P Powiedz że o niej już pozytywnie myślimy i współczujemy ból rozstania z tobą (ale to będzie występowało wielokrotnie...), gdy będziesz się wymykał pod byle pretekstem na łąkę aby tylko przeteścić nowy MOD w modelu... (co to qrwa jest ten nowy mod??? Co on znowu kręci???)

Luzik... Pozdrówka znad ciepłęgo tym razem kanału La Manche...
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
maciejisko
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 1 raz

Postautor: maciejisko » 13 lip 2013, o 21:42

Małżonka dziękuje za pozdrowienia :lol: Powoli ogarniam cząstkę Waszej wiedzy i kopara mi opada :kopara: Nie zdawałem sobie sprawy ile tego jest i jakie to skomplikowane na początku choć wiedziałem, że nie będzie łatwo. Jeden problem zniknie, następny już się zjawia. Parodia normalnie żeby podstawowej zębatki nie można było kupić... Jest ale jej nie ma na stanie... Skoro taka dostępność części jest do tego falcona 450 to już się boję co będzie dalej :wall: Czy w tym kraju nie może być nic normalnie i wszystko zza granicy trzeba zamawiać ???
Maciej
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 14 lip 2013, o 00:43

No niestety takie realia.

Zawsze mnie totalnie rozkłada jak chodzę po amerykańskich forach i się okazuje ze wystarczy ze ktoś napisze ze nie jest raczej zadowolony bo cześć którą zamówił przyszła w kartonie który był nieznaczne pognieciony i już się od razu rzuca na niego przedstawiciel handlowy, on przeprasza, już wysyła dwa kolejne takie same zupełnie za darmo i jeszcze raz podkreśla jak to mu przykro.

Pełno specjalistycznych sklepów, niesamowite promocje, ludzie w obsłudze którzy znają się na rzeczy, że już nie wspomnę o tym że darmowa przesyłka do odbioru następnego dnia jest na porządku dziennym.

Żal człowieka bierze jak się napatrzy a potem przychodzi zamówić coś w kraju i pomimo tego że płaci grube tysiące jeszcze chcą żeby za kuriera płacić i trzeba czekać kilka dni na realizację.

W tej chwili Cię to raczej nie uratuje ale rozejrzyj się po zagranicznych serwisach, część oferuje darmową przesyłkę a jak zamówisz z Azji (chociaż są wyjątki) to cenowo praktycznie zawsze korzystniej wychodzi. Jedyny minus jest taki że trzeba często koło miesiąca czekać aż dojdzie. Z tego powodu wielu modelarzy ma całe ściany poobwieszane częściami zapasowymi tak że wygląda to jakby mieli własny sklep :lol:
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 15 lip 2013, o 00:08

Dokładnie tak. Podczas ponad 5-ciu lat zakupów przez Internet tylko 2 x zostałem olany - po prostu towar nie przyszedł i tyle. Ale to potwierdza tylko regułę, że czas dostarczenia i wybór to priorytet bo konkurencja jest spora i łatwo stracić klienta, ale też szybko się ludzie przyzwyczajają gdy na drugi dzień towar już jest w domu.
Często opłaty są minimalne albo przynajmniej znośne, nieliczne reklamacje załatwiają szybko i bez marudzenia. No i dużo rzeczy można dostać na Amazonie, który bez dyskusji i błyskawicznie wymienia towar lub zwraca kasę.

Polska ma chorą gospodarkę i politykę, więc i handel ma te przypadłości.
Od śmigła... Sławek
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 31 lip 2013, o 12:11

Heliki RC to przy tym nic.....

Połączenie helika z samolotem.

Ogrnijcie zakręt w 54 sekundzie filmu.........
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 31 lip 2013, o 13:03

Kowal pisze:Ogrnijcie zakręt w 54 sekundzie filmu.........

Ożesz...
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 31 lip 2013, o 13:12

miruuu pisze:
Kowal pisze:Ogrnijcie zakręt w 54 sekundzie filmu.........

Ożesz...

Może film był przyśpieszony fragmentami ?
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 31 lip 2013, o 13:15

Mi to pasuje do modelu z ruchomym łożem, ale wszystko wskazuje, że jest stałe.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 31 lip 2013, o 13:37

miruuu pisze:Mi to pasuje do modelu z ruchomym łożem, ale wszystko wskazuje, że jest stałe.

Że jakim łożem? Film jest normalny, widać co się dzieje z modelem w tym zwrocie.....
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 31 lip 2013, o 13:39

Wiem wiem, jak sie przyjrzałem to tak stwierdziłem.
A pomyślałem o takim śmiesznym montowaniu silnika (chyba na HK widziałem do małych akrobatek), gdzie silnik masz na zawiasie podpięty pod serwo.

Edit: takie cuś
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 31 lip 2013, o 14:01

Panowie a to nie jest tak że po prostu miał duży kąt nachylenia lotek na skrzydłach głównych i ogonowych +dobry stosunek wagi modelu do mocy silnika?
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 31 lip 2013, o 15:17

Neomutant pisze:Panowie a to nie jest tak że po prostu miał duży kąt nachylenia lotek na skrzydłach głównych i ogonowych +dobry stosunek wagi modelu do mocy silnika?

To się nazywa ster. Lotki są tylko na skrzydłach. Tak, ma duże wychylenia, mocny motor plus jest bardzo wlatany w samolot, widać precyzję.
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 1 sie 2013, o 11:32

No to teraz nabawiłem się kompleksów :wall:
A ja bym dodał do tego perfekcyjną pracę operatora kamery :nw: Film jak mało który w necie nakręcony superowo.
Wiemy jak trudno jest filmować latające obiekty, a tu widać że facet wie o co chodzi. Nie było momentu aby model mu uciekł z kadru. Wie kiedy i jak używać zoomu...
Od śmigła... Sławek
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...

Postautor: lethe » 1 sie 2013, o 11:42

Dokładnie, w tym filmiku to właśnie praca kamery najbardziej zwróciła moją uwagę.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 1 sie 2013, o 14:29

To ja ci%{ jestem. :( Mnie najbardziej zaintrygował zakręt w którym model przyjął gigantyczne obciążenia.
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 1 sie 2013, o 14:32

Kowal pisze:To ja ci%{ jestem. :(

Ale taka malutka, tyci tyci :glaszcz:
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...

Postautor: lethe » 2 sie 2013, o 07:13

Kowal pisze:To ja ci%{ jestem. :(

Spróbuj postawić się w mojej sytuacji - nie latałem samolotami RC ani nie miałem z nimi styczności. Jestem pewien że manewr o którym mówisz to coś niesamowitego ale po prostu z braku znajomości tematu nie jestem w stanie go w pełni "zrozumieć".

To tak jak byś facetowi z ulicy pokazał filmik z lataniem heli w 3D - może się mu nawet spodoba - ale dopiero gdyby sam złożył śmigłowiec i próbował powtórzyć widziane manewry był by w stanie docenić jak wiele wysiłku, wiedzy i umiejętności coś takiego wymaga.

Wróć do „Brudnopis”