bahus pisze:Doczytałem i nie ma tak kolorowo ... widzę że Miru strasznie się męczył z przesiadką. Problemy z zawiłym menu, ustawianiem i brak do dzisiaj panienki

... To może na FrSky Taranis X9D Plus? Kolejna kasa zaoszczędzona na pakiet

Miruuu przesiadł się właśnie z Taranisa na tego graupnera i bardzo się z tego cieszy. Dodam jeszcze, że do Taranisa by nie wrócił a gdyby jeszcze raz kupował teraz nadajnik to tez kupiłby tego graupnerka.
Nie ma nadajników idealnych. Teoche z nimi jak jakiś czas temu z nokiami. Chcesz mieć jakąś fajną funkcje, to nie będziesz miał innej. Chcesz mieć wszystko, to będzie gowniana jakość...
Tak z czasem dochodzę do wniosku, że dla mnie głównymi kryteriami przy wyborze nadajnika byłyby:
1. Warunek konieczny: co najmniej 8ch i telemetria
2. Kolejność wyboru: wg rozmiaru i ergonomii trzymania
Olalbym to czy menu jest wygodne, czy ekranik duży kolorowy i inne takie.
Model ustawia się raz (czasem kilka razy poprawia) i to można zrobić wygodniej lub nie. Ale nadajnik ma służyć przede wszystkim do latania, wiec ma dobrze leżeć w lapach a drążki mają ładnie chodzić.
Ja bym na Twoim miejscu przejechał się do jakiegoś sklepu i zrobił porządne macanko. Z tych co Ci będą najwygodniejsze dopiero bym przeanalizowal parametry i ceny i coś wybrał.