sulek pisze:R50 natomiast został już odbudowany!
Ile wyniosły koszty naprawy jeśli to nie tajemnica?
edek pisze:Totalnie nie rozumiem tego wyboru,no ale oby Ci sluzyl jak najdluzej
dokładnie ... wykrakałeś...jedrus pisze:Kurcze jak tak tylko żartowałem... nie chcę Cie dobijać, ale czy to nie na tego czekałeś?
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=8921
Właśnie się wyświetla w kategorii Stock just in....
jedrus pisze:To pewnie jutro będzie dostawa na HK
Ramotny pisze:No i stało się... po dwóch miesiącach bezskutecznego oczekiwania na K-Force złamałem się i ...
"do dwóch razy sztuka..":
Mam nadzieję, że tym razem nadmiar obciążalności będzie wystarczający...
Max S pisze:jak mozesz do podaj jakie masz teraz ustawienia po pierwszym locie (mozna wydrukowac/copy-paste) plik jak go zapiszesz na compie)
Edit: sorry nie wiem czy masz USB Castle link do niego aby to zrobic
Ramotny pisze:dane z mojego 120HV-Ice:
#######################################################
# Castle Link Data File
# Created: Wednesday, October 27, 2010
# Do Not Edit This File By Hand
#######################################################
Hex55: 85
Brake Strength: 0
Brake Delay: .6 sec (Delayed) (*)
Brake Ramp: Immediate (*)
Cutoff Type: Soft Cutoff
Motor Start Power: 39
Direction: Forward (*)
PWM Rate: Outrunner Mode (*)
Current Limiting: Sensitive (140A)
Cutoff Voltage: Auto Li-Po (*)
Motor Timing: 5
Vehicle Type: Helicopter
Throttle Type: Fixed Endpoints
Throttle Response: 5
Governor Gain: 7
Initial Spool-Up Rate: 5
Head Speed Change Rate: 5
Auto Rotate Enabled: False
Governor Mode Type: Simple
Data Log Enabled: 255
Sample Frequency: 10 Sample / Sec
Power-On Beep: Enabled (*)
Auto-Lipo Volts/Cell: 3.3 Volts/Cell
a czym charakteryzuje się "Outrunner mode"Max S pisze:1sze
PWM Rate: z Outrunner Mode na 8Khz sa to zalecenia Scorpiona http://www.scorpionsystem.com/catalog/m ... 630-12n8p/
wyzsze czestotliwosci z wiekszaja wydajnosc silnika i zarowno moze obnizyc temp silnika
Silnik pobiera w piku 95A więc 140 i tak powinno mu wystarczyć ale zmienięMax S pisze:2gie
Current Limiting: z Sensitive (140A) na Insensitive (180A) "wszystko ponizej insensitive z reguly jest dla samolotow heliki pobieraja czasami przez ulamki sekundy bardzo wysoki prad
Przy biezacym ustawieniu moze wylaczyc ci silnik kompletnie lub w najlepszym przypadku od nowa go zastartuje z wolnym startem tak ze i wjednym i drugim przypadku autorotacja albo kret.
Przy ustawieniu insensitive nie mozna uzywac bateri o niskim C rate np. 20C lub mniej" aczkolwiek powyzsze ustawienia moga zwiekszyc ryzyko spalenia ESC
dlaczego?Max S pisze:3cie
Motor Start Power: z 39 low na 59 med przy niskim sile startu meczysz troche motor i czasami konczy sie to zle.
Ramotny pisze:Dzięki za odzew....a czym charakteryzuje się "Outrunner mode"Max S pisze:1sze
PWM Rate: z Outrunner Mode na 8Khz sa to zalecenia Scorpiona http://www.scorpionsystem.com/catalog/m ... 630-12n8p/
wyzsze czestotliwosci z wiekszaja wydajnosc silnika i zarowno moze obnizyc temp silnikaSilnik pobiera w piku 95A więc 140 i tak powinno mu wystarczyć ale zmienięMax S pisze:2gie
Current Limiting: z Sensitive (140A) na Insensitive (180A) "wszystko ponizej insensitive z reguly jest dla samolotow heliki pobieraja czasami przez ulamki sekundy bardzo wysoki prad
Przy biezacym ustawieniu moze wylaczyc ci silnik kompletnie lub w najlepszym przypadku od nowa go zastartuje z wolnym startem tak ze i wjednym i drugim przypadku autorotacja albo kret.
Przy ustawieniu insensitive nie mozna uzywac bateri o niskim C rate np. 20C lub mniej" aczkolwiek powyzsze ustawienia moga zwiekszyc ryzyko spalenia ESCdlaczego?Max S pisze:3cie
Motor Start Power: z 39 low na 59 med przy niskim sile startu meczysz troche motor i czasami konczy sie to zle.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości