Filmy i foty dużego lotnictwa

Panie Reżyserze, ja Pana we wszystkich filmach widziałam!
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1750 razy
Podziękowano: 1018 razy

Postautor: aikus » 11 cze 2024, o 23:26

lopez pisze:1. kozak, serio

:o :o :o
O pierdzielony.... i pilot i helikopter! Kurde, przecież on pracuje jak w zawisie, a do tego na pokonanie grawitacji zużywa tylko gdzieś połowę swojej siły ciągu.... tak przynajmniej patrząc na to pod jakim kątem wisi to tak można szacować...

lopez pisze:2. jak może się skonczyc latanie przy linach

Tutaj akurat zawinił koleś który się z tą liną szarpał na ziemi. Miał szczęście, że mu łap nie urwało albo go na pół nie przecięło...

Ale ogólnie taaa... multum było takich wypadków i jeszcze pewnie niestety multum będzie...
Awatar użytkownika
lopez
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: lopez » 12 cze 2024, o 12:33

aikus pisze:Tutaj akurat zawinił koleś który się z tą liną szarpał na ziemi. Miał szczęście, że mu łap nie urwało albo go na pół nie przecięło...

Mam wrażenie, że długość liny była troche niedoszacowana, nawet gdyby koleś jej nie szarpał, to i tak by ją wciągnęło.
Pozdro,
Romek.
--
Trex 450 Pro+Sport Rotorflight
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1750 razy
Podziękowano: 1018 razy

Postautor: aikus » 12 cze 2024, o 13:52

Nooo.... pewnie jak to zwykle była więcej niż jedna przyczyna, a operacja ogólnie nie wyglądała na bezpieczną...
To była przykra i głośna sprawa - pamiętam ten wypadek... cud, że tam się nikomu nic nie stało...

Wróć do „Filmy i Foty”