Ty już nie pij tyleGmeracz pisze:Jędruś uważaj, bo cycki zaczęły mi rosnąć od wypinania klaty...
Znalazłbym parę osób, które podjęłoby polemikę w tym zakresie... ale napisałem, że nie są to elementy konieczne... więc nie ciągnijmy tegoGmeracz pisze:Kolego, z listy linków którą podałeś w sumie istotne są dwa - grzybek na głowicę no i blokada autorotacyjna tarczy. Reszta to ściema, ładnie wygląda ale ściema.
Oooo, to to właśnie. Rama plastik, carbon x2 i fiber - 4 różne ramy, wersja z łopatami 425mm, 500mm i 550mm, pasek lub wałek, elementy plastikowe (ale jak pisze kolega, bardzo dobrej jakości), ale można też walnąć sobie full alu, serwa mini i standard, silniki do 500ki (~200g) ale i od 600ki (~300g), od 850KV do 1500KV, itp., itd. Słowem masa różnych możliwości konfiguracji tak naprawdę jednego helika. W Alignie jak chcesz przejść z 500 (czyli 425) na 550 to... musisz kupić drugi modelGmeracz pisze:Kiedy grzebałem w sieci przed decyzją o 500-tce jedno mi się od razu spodobało - możliwość łatwego i taniego przejścia na 550-tkę.
karol pisze: A align wiadomo, raz place i mam wszystko. Nie chodzi mi o jakas latwizne![]()
To fakt - carbon i alu to w Gaui jakaś masakra jest (cenowa).karol pisze:Tylko czesci alu i karbonowe sa jednak strasznie drogie.
Oglądałem helika Luka - w porównaniu do tego z Outrage to w Gaui plastik jest bardzo dobrej jakościredb pisze:Natomiast jeśli chodzi o plastik .... cóż, mam porównanie tylko z belta .... tańszy jest niż metal czy węgiel (przy naprawach) a jeśli do tego jest dobrej jakości, to nie ma się nad czym zastanawiać.
Zależy jakie będziesz miał serwa. Ja do swoich (DS 821) kupiłem duże (chyba 35 mm) kołowe orczyki. Ich zaletą było to, że gotowe otwory pozwalają na ustawienie offset'u i nic nie trzeba kumbinować. Dokładnie tak jak chciał inż. Gaui.karol pisze:Powinienem jakies specjalne orczyki do serw na tarcze kupic?
jedrus pisze:Ja do swoich (DS 821) kupiłem duże (chyba 35 mm) kołowe orczyki. Ich zaletą było to, że gotowe otwory pozwalają na ustawienie offset'u i nic nie trzeba kumbinować. Dokładnie tak jak chciał inż. Gaui.
Z offsetem nie, ale z wielkością, to raczej tak. Mnie one wygladają na ~25mm, a potrzebujesz 35-40mm.redb pisze:Jeśli moje będą wyglądały jak na zdjęciu to raczej problemu z odpowiednim ustawieniem offsetu nie będzie.
Od Przedstawiciela JR na PL (http://www.jrpropo.pl/). Szukaj takich (jeżeli do serwa JR):karol pisze:A gdzie kupiles te orczyki?![]()
redb pisze:A to bardzo dziwne, bo kupiłem te same serwa co Gmeracz i u mnie orczyki są inne.
No to jeszcze nam podpowiedz ile to dla Ciebie jest "przyzwoita cena" żeby można coś pomóc.karol pisze:Sluchajcie, a jakie serwa na tarcze byscie polecili? (...) Tylko teraz jakie wybrac w przyzwoitych cenach
A na jaką czułość masz teraz ustawione żyrko (normal i idle)?Gmeracz pisze:Ale po założeniu GP750 miałem ciągłe wzbudzania się ogona. To było trochę bez sensu, bo nie będę zjeżdżał z czułością żyra do samego dołu.
jedrus pisze:A na jaką czułość masz teraz ustawione żyrko (normal i idle)?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości