https://plus.google.com/u/0/photos/1111 ... 7320048401
Co do przedłużek pod kulki do okuć łopat, to są one też własnej roboty i mają długość 13,5mm. Przy tym wymiarze pasuje reszta mechaniki standardowej i jest pełna zgodność z algorytmem Beastx-a. Odległość od środka kulki do środka drugiej kulki jest 60mm. W związku z tym że okucia są z tworzywa pewno nie nadaje się to do ostrego 3D. Mi narazie trzyma bez problemów, ale ja nie katuje sprzętu. Takie tam sportowe latanie i soft 3D. Myślałem by w razie ostateczności nie dokupić tanich okuć (np. od CopterX-a) ale aluminiowych, jednak póki co nie ma takiej potrzeby. A co do tego jak się prowadzi to mogę powiedzieć że jak po szynach. Żadnego pompowania przy szybkich przelotach itd. Jest wyraźna poprawa, nawet jak dla mnie. Warto o takim rozwiązaniu pomyśleć zwłaszcza gdy się stoi przed dylematem zakupu żyroskopu.
Odnośnie kabiny od Rexa 550 to po to tak zdecydowałem by nie mieć problemu z upakowaniem baterii, no i jakoś nie przemawiała mi forma oryginalnej od Gaui. Taki tam sobie garbus i notorycznie pindolił mi poprawny odbiór bryły w przestrzeni