Lasiek pisze:Na jeden obrót wirnika wychodzilo 3 i trochę na ogonie.
Adam12 pisze:Efekt taki, że nie doszło do startu - bączki na betonie. Próba korekty daje bączka w drugą.
shacker pisze:Adam12 pisze:Efekt taki, że nie doszło do startu - bączki na betonie. Próba korekty daje bączka w drugą.
Zgaduje, że serwo ma odwrotnie rewers, stąd tylko skrajne pozycje wychodzą i bączki kręci.
Mati pisze:Mapus - wygląda na do, że masz teraz Reksia w wersji "desert".![]()
Z tego jaką parasolki mają opinię wygląda, że mam do nich (jak dotąd) wyjątkowe szczęście bo pomimo regularnych przyziemień, które trudno nazwać lądowaniami jakoś u mnie nie lecą (odpukać w niemalowaną kabinkę)....
Pan Byku pisze:No ale podkreśl, że właśnie jesteś szczęśliwym posiadaczem czarnych oryginałów od Align, które polecam, co by moja sugestia nie obiła się bez echa.
Mati pisze:Mam za to irytujący problem z wielowypustami wałka, które w te parasolki się wtyka. Nie wiem czy to kwestia partii plasteliny, którą te elementy są przytwierdzone do wałka, ale jak dotąd w 90% przypadków procedura wymiany belki i wałka była mniej więcej taka:
1. Kret
2. Rozkręcenie śrubek i wyrażenie zdziwienia, że parasolki są nienaruszone.
3. Skręcenie śrubek z nowym wałkiem, rurą itp.
4. Oblot, podczas którego następuje zwolnienie blokady wielowypustu opatrzone krótkim, acz treściwym komentarzem
5. Rozkręcenie śrubek i użycie cyjaka w miejscu łączenia (najczęściej w terenie)
6 Skręcenie całości w jedną całość i radocha do następnego kreta.
Ostatnio próbowałem się wycwanić i ukręcić toto jeszcze przed montażem. Udało się połowicznie bo jeden puścił i został wklejony, a drugi trzymał jak beton. Po złożeniu (ale jeszcze przed oblotem) okazało się, że przy sprawdzeniu puścił ten drugii znowu konieczny był replay.
Czy powinienem zbudować sobie jakąś "ukręcarkę" czy jest na to prostszy sposób? Robienie tego w rękach na kolanie mocno podnosi ryzyko pogięcia wałka, a tego wolałbym uniknąć. Da się to jakoś zabezpieczyć bez ukręcania?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości