W końcu przyszedł...
Najpierw dwa słowa o sklepie - kupowałem w RC711.com (pierwszy raz). Zamówiłem w niedzielę wieczorem 3-go kwietnia. Myślałem, że w poniedziałek zapakują i wyślą... a tu kupa. Jakieś ściemnianie przez tydzień się odbywało. W/g mnie po prostu nie było ich fizycznie na stanie, mimo, że heli nie był na back-order. Jak już wysłali 11-go przez Deutsche Post to przyszedł dziś. W sumie nieźle - 8 dni zwykłą przesyłką za 21$.
No a teraz helik... to make a long story short - nie jest to jakość Align'a w cenie klona jak twierdzi reklama. I tyle. Moim punktem odniesienie jest Gaui 425 CF i Align T450Sport. Szczególnie dużą różnicę widać na plastikach oraz... kabince. Oczywiście nie mam rentgena w oczach i nie powiem Wam jakiej jakości jest alu czy CF. Wszystko pierwsze oraz subiektywne wrażenia organoleptyczne
Nie mam też odniesienia do innych "klonów" jak CX, Tarot czy HK, więc trudno mi powiedzieć, czy ALZRC jest gorsze od Aligna, ale lepsze od innych czy też jest podobne. Na pewno wśród "klonów" jest najdroższe
Foty:
Pudełko - ładne i estetyczne, ale jednak markowe są trochę lepsze

Nawet holo dali - żeby nie podrabiać

?

Koncepcja pakowania doskonale znana...

Instrukcja (przykładowe strony) dobrej jakości i ładnie wydrukowana.

Łopaty (i nie tylko)

Przykład moim zdaniem marnego plastiku

Pierwszy naprawdę istotny element - ogonek. Spory zawód - wałek krzywy - ogon bije na boki. Ponadto duże luzy. Obciach

Łopatki ogonowe, wyglądają OK

Niespodzianka - niesymetryczna ramka flybara - do wymiany (gdzieś czytałem o tym, że były takie serie - zdaje się nawet w Alignie, ale na pewno w klonach).

Głowica - wygląda przyzwoicie, ale plastiki słabe... choć luzy raczej małe.

Statecznik - sami oceńcie wykończenie...

Padle (IHMO ciężkie)

Kabinka - z daleka ładna, fajne kolory, ale z bliska jakościowo dość słabo... poza tym wydaje mi się że jakaś taka krzywa - zobaczymy przy składaniu...

Trochę byłem już rozczarowany, kiedy wypakowałem ramę - i pełne zaskoczenie - jak dla mnie jakość wyjątkowo dobra

Podobnie zębatka - jak dla mnie git

CDN...