Ramotny pisze:Zauważyłem, że na jednym stole drukujesz wiele elementów - rozumiem, że doświadczenie pozwala tak ustawić parametry druku że nie ma nitkowania. To jakaś wiedza bardzo tajemna czy jest do opanowania?
Czy powinno się drukować wiele takich samych elementów czy można mieszać elementy (w sensie kształtu)?
Sorry nie pomyślałem, choć wspominałeś, że to żywica a nie filamentHeliBoomer pisze:żywica
HeliBoomer pisze:to juz nie te czasy żeby kupować prusę (jakąkolwiek)
Ramotny pisze:Dziś złożyłem zamówienie na P1Scombo i zobaczymy czy będę miał fajny prezent na BN czy opier..l od MLP.
Jak to słyszę to zawsze mam ciarki..HeliBoomer pisze:Będzie Pan zadowolony
domyślam się, że nawet mikroskopijne ślady tłuszczu powodują efekt kleju i zaburzają ruch ?HeliBoomer pisze:Najważniejsze to NIE DOTYKAĆ węglowych prowadnic na X, dosłownie, jesli je dotkniesz palcem i nawet nie bedzie śladu "na oko" to IPA99.9% i wycieranko ręcznikiem papierowym tą częścią która nie miała nigdy kontaktu z ręką
HeliBoomer pisze:
Najważniejsze to NIE DOTYKAĆ węglowych prowadnic na X, dosłownie, jesli je dotkniesz palcem i nawet nie bedzie śladu "na oko" to IPA99.9% i wycieranko ręcznikiem papierowym tą częścią która nie miała nigdy kontaktu z ręką
Ramotny pisze: Jak to słyszę to zawsze mam ciarki..![]()
Ramotny pisze:Czy IPA wystarczy Tyskie czy musi być Żywiec?
aikus pisze:HeliBoomer pisze:
Najważniejsze to NIE DOTYKAĆ węglowych prowadnic na X, dosłownie, jesli je dotkniesz palcem i nawet nie bedzie śladu "na oko" to IPA99.9% i wycieranko ręcznikiem papierowym tą częścią która nie miała nigdy kontaktu z ręką
![]()
![]()
![]()
![]()
Ićpanwwhoy z taką technologią....![]()
![]()
aikus pisze:Naczysie ja nie wiem jak to działa, ale jak słyszę, w ogóle o czymś takim jak prowadnica z włókna węglowego to już mi się to nie podoba
aikus pisze:I liczę na to, że ktoś mi wytłumaczy czego nie rozumiem...
HeliBoomer pisze:EDIT// teksturowaną PEI zamówiłeś? bo jest najlepsza i najbardziej uniwersalna
HeliBoomer pisze:IPA, uzywam tej: https://allegro.pl/oferta/alkohol-izopr ... 4748628603 , robi robotę i jest w takiej cenie że nie opłaca mi sie tego kupować gdzie indziej,
HeliBoomer pisze:cena: nie wolno tykać bo się zepsuje
Ramotny pisze:a jakie jest Twoje zdanie nt suszarek do filamentów? Warto w to zainwestować czy wiadro osuszaczy silikatowych i woreczki strunowe?
np to: https://allegro.pl/oferta/sunlu-filadry ... 6557783438
aikus pisze:HeliBoomer pisze:cena: nie wolno tykać bo się zepsuje
No ale czekaj... możesz dotknąć, tylko musisz wytrzeć IPĄ, czy jak dotkniesz i wytrzesz to już i tak dupeńka tylko mniejsza, a jak nie wytrzesz, to większa?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości