W przypływie optymizmu zakupiłem
HK15158A Digital BB/Coreless Mini Servo a że informacji o nim poza tym że się lubi spalić jak na lekarstwo to zapraszam na inboxa.
Dane techniczne:
Siła: 2.3kg @ 4.8v, 2.8kg @ 6v
Waga: 25g
Prędkość: 0.08 / 60deg @ 4.8v, 0.07 / 60g @ 6v
Napięcie: 4.8v~6v
Silnik: Coreless
Wtyczka: JR Style
Ze względu na szybkość serwo raczej ogonowe do klas 450 i 500 lub do jakichś parapetów. Na cyklikę mało mocy ma raczej. Uwaga:
Według opinii znalezionych na necie serwo to lubi się spalić w locie bez specjalnej przyczyny. Zobaczymy czy będę miał farta...
Na początek jak przychodzi czyli InBag a nie InBox ale mniejsza o to. Standardowo jak na cenę i dystrybutora.

Wraz serwem przychodzi komplet akcesoriów i orczyków. Orczyki są ogromne, jakby były od 600-ty co najmniej. W moim zestawie była dodatkowa tuleja mosiężna a zabrakło śrubki zabezpieczającej orczyk.

Jak widać sztuka jest sztuka...

Wielkością serwo to typowe mini jak DS520, po 2 otwory mocujące na obu stronach serwa.

Wykonanie nie razi ale i nie powala. Na plus bardzo elastyczne silikonowe kable i ich wyprowadzenie w dobrej jakości gumce. Na minus cienki plastik i nierówne wykonanie obudowy, niektóre ze śrub trzymających obudowę do kupy prześwitują przez plastik inne wcale. Sama obudowa ma równy kształt.

Serwo jest minimalnie głośniejsze od DS420 y DS520 choć nie odbiega hałasem od serw tarczy z metalowymi zębatkami.
Trafiło u mnie na ogon do 450Pro. Montaż bez niespodzianek, wszystko ładnie się mieści, kabel nie za długi ani nie za krótki.

Mogłoby być te 2-3mm wyżej ale to kwestia gumek. Niestety pogoda nie pozwoliła na testy w "polu", w zawisach w domu nie widziałem różnicy w stosunku do DS420. Tfu tfu na razie się nie grzeje ani nic z tych rzeczy.