Maciej nie odczułeś żadnej różnicy? Ja w jednej apce do symka mam podstawowe a do latania halle. Na hallach gałka gładko chodzi. Nie ma takich mikro przycięć. Dla mnie różnica jest na plus. Taki pro jak ty tym bardziej powinien coś poczuć.
Może to dlatego że zmieniłem z mało latanych standardowych na nowe Halle. Jak patrzyłem na to jak stabilne są odczyty z potków i to jak się zmieniają to nie widać różnicy po zmianie hallowe. Już większą różnicę robi mi ustawienie siły sprężyn i długości drągów.
Generalnie jest tak że jak bawię się na ziemi to jakoś tam jestem w stanie wyczuć jakość gimbali i te naprężenia, ale jak już sobie fruwam to chyba za bardzo się skupiam na modelu żeby to miało znaczenie dla mnie.
Mam problem z bindowaniem nowego odbiornika do Taranisa. Radio kupiłem w Polsce a odbiornik w Chinach. W radio wygrywałem opentx international ( posiadam opcje d8) ale nadal nie chcą się połączyć. Aktualnie latam na odbiornikach v8fr ll .Chciałem zmienić na x6r. W Taranisie oprócz wgrywania Open tx trzeba zmnieniać soft w module nadawczym ? Sam nie wiem gdzie tu szukac przyczyny problemu. Mieliście podobny przypadek?
Nie masz żadnego przewodu od serwa? To taki zwykły kabelek z zamienionymi pinami, są instrukcje w necie. Podłącza się go do apki to wtyku na moduł i ładuje plik z jej poziomu. Ogólnie procedura jest prosta, nie wolno się tylko pomylić z kolejnością kabli, można zjarać odbiornik.
Oesu. W domu na mnie krzyczo, w robocie marudzo, na forum szydzo. Idę się schować do imperium kurzu , podpijać różowy soczek gobasowi i polerować rurę.
Mam problem. Taranis wysiadł na dobre. Po włączeniu pojawia się ekran powitalny i tak zostaje. Nie ma już komunikatu " welcome to Open tx" Ponowne wgranie Open tx nie daje nic. Mieliście podobny problem? Pozostaje gwarancja czy coś jeszcze można sprawdzić?
Raczej nie. Da radę ja skopiować. Jak wyciągnę ja z radia to ten sam efekt. Wyłączając radio ekran pozostaje jeszcze zapalony z ekranem powitalnym jeszcze przez ok 10 sekund.
Wymiary się zgadzają, ale może coś przeoczyłem? To zasilanie Taranisa to jakiś ponury żart. Apka wielkości konkretnej cegły, a z zasilaniem jakaś rzeźba.
Moim zdaniem LiPo w tym miejscu nie ma żadnego sensu. 1. Będziesz musiał wyjmować z nadajnika do ładowania 2. Spuchnie po czasie jak będzie leżeć naładowane 3. Fabryczny NiMH wystarczy na wieeeele godzin zabawy i jest bezobsługowy. Raz na miesiąc/dwa podpinasz ładowarkę i tyle.
Ale to nie jest lipo wysokoprądowe, tylko specjalne do nadajników, ma tylko 2C lepiej znosi stan naładowania. Noi : 1 możesz podładować kiedy chcesz, brak efektu pamięci 2 waży o prawie połowe mniej ( dla mnie główny atut) 3 ładowanie trwa max godzinę a nie całą noc. 4 widzisz stan naładowania (nieprzewidywalna krzywa rozładowania nimh)
Myślałem o drugim pakiecie nimh ale wlaśnie waga mi nie pasuje ( trzymam apkę bez smyczy )
Gdy używasz r9m to nie jest juź tak wiele godzin zabawy. Ładować trzeba często.