Usprawnienia forum: Wy mówicie - my robimy :)

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 6 wrz 2010, o 07:52

Prawie jak rocznica :D Gratulacje i oby tak dalej!
Piotrek
termofor
Pierwsze koty za płoty...

Postautor: termofor » 6 wrz 2010, o 08:45

Przylacze sie do gratulacji,zyczac sukcesow ,wytrwalosci w tworzeniu tego niekomercyjnego forum .;-).Osobiscie nie znam tworcow ale mysle,ze jestescie spoko chlopaki...dobra robota..czekam na wiecej..pozdrawiam Piotr
GAUI HURRICANE E550-(FOR SALE )
T-Rex 500
T-Rex 600N LE
JR X9503
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Luke Skywalker » 6 wrz 2010, o 08:57

Panowie, dzięki za ciepłe słowa. Dzięki Wam, Czytelnikom - Użytkownikom, mamy z Grześkiem motywację do roboty.

Ł.
Outrage 550 ("Youngtimer")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
edek
Elita forum...
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: edek » 6 wrz 2010, o 12:03

Jest gitara i oby tak dalej,moze byc tylko lepiej!

Ten portal odwiedzam juz czesciej niz helifreaka,ale na forum przydalo by sie wiecej zycia.
exTeam Gaui
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 6 wrz 2010, o 12:19

Edziu, święte słowa.
Prawda jest taka, że celowaliśmy w nius-portal, a forum miało być tylko nieodłącznym dodatkiem do portalu, na którym miało być możliwie dużo elementów.
Forum: miejsce do komentowania tego, co jest na portalu.

Ku naszemu zdziwieniu forum stało się bardzo fajnym tworem... Ruch generują użytkownicy - nie zwerbujemy nowych ludzi na siłę ;) Swoją drogą tempo rozwoju jest co prawda wolne, ale zwyżkujące.

Mnie bardziej cieszy RZECZOWOŚĆ naszego forum i dobra atmosfera. Tej wersji będę się trzymał :thumb:

Zdrówka!
Luke
JR DSX7

Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 6 wrz 2010, o 12:44

edek pisze:na forum przydalo by sie wiecej zycia.
Ostatnio Tomek próbował i to nawet z sukcesem (jak chodzi o "życie") .... ;).
Forum jest tworem które lubi mnogość - tylko czytelnicy (piszący) mogą spowodować że "będzie się działo" inaczej wyjdzie kawiarniana rozmówka dwóch starych kumpli :)
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
redb
Elita forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 60 razy

Postautor: redb » 6 wrz 2010, o 12:59

Panowie, nie jest tak źle z tym "ruchem". Zaglądacie też cały czas na epheli i wiecie, że tam też nie ma tak, że powstają setki postów dziennie. Polska to mały kraj, modelarzy aż tak dużo nie ma a tort jest jeden i jakoś trzeba go podzielić (waldorf, epheli, pfmrc, heli-team). Anglojęzyczne fora mają łatwiej ... w końcu nikt na świecie nie uczy się polskiego "dla sportu" tak jak angielskiego.

Jak na pół roku, uważam, że jest super :banana:.
‐------------------‐----------
Hurricane 425 | Belt CP vel. trup | Dron homemade | XL 380 | XL 700
Taranis X9 lite S
Piotru
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: Piotru » 6 wrz 2010, o 13:05

Lubię przy drugim śniadaniu poczytać wasze newsy :-)
Powodzenia i wytrwałości.
Piotru
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 6 wrz 2010, o 17:55

Luke i Grzesiek - gratuluję wam pomysłu, bo niebanalny. Wytrwałości, bo z rodzinami to bardzo trudne. Mam nadzieję że przy naszym drobnym wkładzie, z nowymi materiałami czy newsami, wasze dziecko szybko urośnie :)

A swoją drogą - na jednym z ww. forów znalazłem notkę o czymś, co właśnie pojawiło się u nas w newsach. Czyli panowie z "konkurencji" czujnie nas też czytają :banana:

Osobiście też nie rozumiem tej presji na innych forach, żeby nawet dla rzetelnej informacji nie można było wrzucić linka z innej strony? A tylko dlatego, że na podanym przeze mnie filmie był adres HT.

Ale za to widać, jak HT pnie się w górę w indeksach Google. Obecnie na hasło "heli pl" HT jest na 15-tej pozycji. A będzie jeszcze lepiej...
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: AdamskY » 6 wrz 2010, o 18:24

Gmeracz pisze:A swoją drogą - na jednym z ww. forów znalazłem notkę o czymś, co właśnie pojawiło się u nas w newsach. Czyli panowie z "konkurencji" czujnie nas też czytają :banana:

tez to widziałem ;)

jak dla mnie najlepsze forum i ?

Gratulacje i dalszych sukcesow
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
radios24
Elita forum...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: radios24 » 6 wrz 2010, o 18:47

Naprawdę fajne forum :thumb:
Miła atmosfera i duuuuużo najświeższych informacji
COMPASS CHRONOS | XLPOWER 550 | FORZA 450EX
http://www.yellowhammer.pl

Paweł Trznade
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 6 wrz 2010, o 20:08

Jest mi (nam) naprawdę niezmiernie miło czytać takie opinie. Żebyśmy tylko w samozachwyt nie popadli, bo na laurach spoczniemy :lol: :lol:
Ja tylko powtórzę: nie spodziewałem się takiego "odbioru społecznego" naszego skromniutkiego projektu.

Dzięki i... miłej lektury / pisania :thumb:

Luke
JR DSX7

Epheli
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Epheli » 7 wrz 2010, o 19:15

Luke Skywalker pisze:3. My a pozostałe polskie fora
Cóż, próbowałem jak mogłem... I to należy zaliczyć do naszych porażek. Staramy się przekazać, że nie jesteśmy "na anty", nie atakujemy i nie tępimy innych (uwaga: nie mówię o sytuacjach, w których pozwalamy sobie na żartobliwą - niegroźną uszczypliwość - zaraz do tego wrócę).
Póki co, zarówno na forum Waldka jak i Michała, linki do nas nie są mile widziane. Oooo przepraszam! Skłamałem! U Michała ostatnio to się zmieniło! Brawa dla Was - Użytkowników, którzy zwróciliście na ten fakt uwagę na łamach EpHeli!

Wasz zespół Heli-Team

Przede wszystkim gratulacje dla Zespołu HT za konsekwencję :)

Chciałbym jednak zająć stanowisko w sprawie, dość niesprawiedliwej i jednostronnej oceny "zachowania" epheli. W odróżnieniu od innych for na epheli nigdy adres serwisu HT nie był zbanowany lub automatycznie podmieniany. To na epheli pojawiła się pierwsza informacja wraz z manifestem Luka. Kiedy koledzy odpalili swój projekt uznałem,że to nieetyczne pracować dla dwóch serwisów, zwłaszcza, że koledzy mieli tworzyć niekomercyjny serwis (w rozumieniu epheli jest zbyt komercyjne i źle zarządzane). Dlatego poprosiłem ich o rezygnację z funkcji moderatorów. Od razu także zaznaczyłem by nie reklamować epheli i nie linkować do epheli, bo moim zdaniem to nieco dziwaczne, tworzyć serwis z linkami do innych serwisów. Niemniej z czasem HT wykonało parę akcji, Luke dobrze wie o czym mówię, bo zanim zareagowałem dawałem mu info na gg więc może odtworzyć te sytuacje, które doprowadziły do usztywnienia mojego stanowiska. Ponieważ w mojej ocenie, od jakiegoś czasu HT jest serwisem komercyjnym, są elementy reklamowe, testy dla producentów i program lojalnościowy dla klientów sklepu. Uprzedziłem Luka, że każda próba reklamy w postach pisanych na epheli przez właścicieli HT spotka się z moją reakcją. I tak się stało kilka razy kiedy pojawiały się posty typu, "zajrzyj na tu link tam jest lepiej opisane". Pomijając kwestię etyki i dobrego obyczaju biznesowego, to chyba oczywiste, że nie muszę reklamować konkurencji. Linki do HT nie są usuwane ani banowane na epheli o czym najlepiej świadczy ten post, który wręcz ocieka brandingiem HT, zresztą w złym guście: http://www.epheli.pl/index.php?name=PNp ... ic&t=21938.

Myślę Luke, że skoro zaczęliście bawić się w komercję to nie ma co się dziwić, że inne serwisy traktują was tak jak traktują i jeszcze biadolić z tego powodu. Chciałbym także byś uczciwie oceniał konkurencję oraz zachowania swojego zespołu, które kilka razy zdecydowanie wykroczyły poza ramy dobrej współpracy, obaj mamy to na gg.

Życzę powodzenia w następnych latach działania serwisu.

Michał
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 7 wrz 2010, o 20:36

Pamiętam dobrze pierwsza wzmiankę na Epheli a propo Heli-Team - bardzo pozytywna :thumb:

Zasugeruje adminom zamkniecie tematu zanim zacznie się zapewne niezdrowa dyskusja na temat brandingu, dobrego gustu itd.
Piotrek
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 wrz 2010, o 14:09

Ja tam mogę od razu powiedzieć bez krępacji, że to Waldorf mnie przyciął, chociaż staram się na wszystkich trzech forach udzielać rzetelnych informacji. Mam nadzieję że to całe niezdrowe napięcie "konkurencji" szybko opadnie i przejdziemy w stronę merytoryczną.

A do Luka - ja cię rozumiem chłopie że obawiasz się samozachwytu... Spięty jesteś? Bo dawno nie byłeś na lotnisku w Masłowie :hammer:
Stąd prosty wniosek - nie tylko kobiecie jest dobrze, jak ktoś ją przeleci :lol: :lol: :lol:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
jedrus
Elita forum...
Podziękował: 69 razy
Podziękowano: 63 razy

Postautor: jedrus » 8 wrz 2010, o 14:21

Gmeracz pisze:Ja tam mogę od razu powiedzieć bez krępacji, że to Waldorf mnie przyciął
A mógłbyś rozwinąc bo nie jestem pewien jak to rozumiec?
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 8 wrz 2010, o 14:35

Bardzo proszę nie rozwijać tematu kto, kogo i dlaczego banuje, przycina i wycina.
Do wszystkiego postaramy się ustosunkować jeszcze dziś ale aktualnie obaj jesteśmy lekko zapracowani...
Proszę o chwilę cierpliwości.
G.
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 8 wrz 2010, o 21:10

Przede wszystkim... witamy w naszych skromnych progach!

Na początku przepraszam, że dopiero dziś wieczorem odpowiadamy, ale nawał nowości w sieci spowodował, że wczorajszy
"wieczór dziennikarski" zakończyliśmy zbyt późno w nocy.

Przechodząc do sedna...

Drogi Michale, Twoja wypowiedź choć wyważona (za co dziękujemy), zawiera mnóstwo złych interpretacji i - delikatnie mówiąc - nieścisłości, więc nie będziemy i nie możemy odnieść się do tego bezpośrednio. Dbając o utrzymanie fantastycznej atmosfery na Heli-Team i przez szacunek dla naszych Czytelników, nie chcemy powielać złych wzorców z innych for i kontynuować dyskusji, która do niczego nie prowadzi, ponieważ każda ze stron pozostanie przy swoim zdaniu stawiając słowo przeciwko słowu.
Jednak aby nie być gołosłownym, wystarczy przypomnieć wspomnianą przez Ciebie sprawę "poproszenia nas o rezygnację" z pełnienia funkcji moderatorów Epheli. Okazuje się, że życie często płata figle: w efekcie, paradoksalnie pozbawienie nas tej funkcji okazało się korzystne ze względów wizerunkowych. Uważny Czytelnik już wie, dla kogo.

W kwestii "komercyjności" zabraliśmy głos wcześniej. Cieszymy się, że zaznaczyłeś, że HT jest komercyjne "w rozumieniu Epheli".

Ponownie dziękujemy za zabranie głosu w naszej dyskusji, mamy nadzieję, że będziemy mieli zaszczyt gościć Cię
częściej na naszych łamach a wszystkie Twoje uwagi wykorzystamy do dalszego doskonalenia naszego serwisu.

I dlatego właśnie - na zachętę i dla "rozładowania napięcia" - pozwól, że przyznam Ci
Twojego pierwszego "thanksa". To swoisty precedens w krótkiej historii Heli-Team. Nigdy bowiem
żaden Użytkownik nie otrzymał tak szybko podziękowania!

Dziękujemy za szczere życzenia sukcesów!
Przyjmij także z naszej strony wzajemne: wytrwałości i utrzymania palmy pierwszeństwa serwisu o największej liczbie użytkowników.

Pozostajemy z poważaniem!
Zespół Heli-Team: Grzesiek i Łukasz
JR DSX7

Awatar użytkownika
dzu
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 10 razy

Postautor: dzu » 7 paź 2010, o 19:44

Grzebiąc po zasobniku znalazłem taki i taki dział - wydaje mi się że można by je scalić (w sumie zrezygnować z jednego) i poprawić opisy w działach.
pp
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 7 paź 2010, o 21:05

dzu pisze:Grzebiąc po zasobniku znalazłem taki i taki dział - wydaje mi się że można by je scalić (w sumie zrezygnować z jednego) i poprawić opisy w działach.

Fakt... musiało być kiedyś późno i się pomerdało.... już poprawiłem :)
Pozdrawiam, Grzegorz

Wróć do „Brudnopis”