Wreszcie chwila czasu na napisanie wam Kilku słów na temat mojej nowej zajawki, czyli samochodu typy RC Trial.
Model to Traxxas RTX4 w budzie Land Rover Defender. Model w skali 1:10 wyposażony jest w dwubiegową skrzynię biegów sterowaną z nadajnika i blokowane mosty (też blokowane z nadajnika).
Dodatkowo mosty są ze zwolnicami, czyli jak kto woli mosty portalowe, czyli jak kto woli oś koła jest niżej niż oś mostu. Pozwala toi znacznie zwiększyć możliwości w terenie.
Link do tego modelu: https://sklep.rcforfun.pl/pl/p/Traxxas- ... dycja/2462
Występują 3 wersje kolorystyczne (bordowa, szara i żółta) z czego żółta jest najdroższa bo ma przeźroczyste szyby. Pozostałe kolory mają szyby czarne.
Jest to mój pierwszy kontakt z Trialem RC ale już wiem, że wpadłem po uszy

Model niesamowicie spisuje się w terenie. I nie chodzi i to by przejechać każdy teren. do tego lepszy jest Traxxas Summit. Chodzi o realistyczną jazdę typu "adventure" czyli ma być jak na prawdziwej wyprawie. Mój Defender powoli zdobywa wyposażenie dodatkowe i wygląd.
Póki co, kilka fotek stanu obecnego. Sytuacja jest mocno rozwojowa i ciągle coś w nim dodaję. A już myślę nad następnym modelem