Po zgłoszeniu sporu do Paypal odpowiedz sprzedawcy była niemal natychmiastowa. Nie to co w przypadku pisania maili bezposrednio do sprzedawcy gdzie odpowiedzi nie ma nadal.
Wyliczył wagę przesyłki z 4 akumulatorami na 3,6 kg i taka też była zgłoszona w UPS, twierdzi, że POWINIENEM otrzymać 4 akumulatory. Wrzucił też zdjęcia "tej" paczki z jakiejś kamery monitoringu czy czegoś - mogła to być moja paczka - w worku z etykieta ale bez tej paskudnej taśmy pakunkowej. Zapakowane beznadziejnie jeśli do worka były wrzucone po prostu 4 pakiety, a tak chyba było skoro do mnie dotarł poklejony worek z 3...
Po kontakcie z UPS przyjęli moje zgłoszenie, ale dowiedziałem się, że nie jestem ich klientem - nadawcą i to nie jest moja rola żeby to rozstrzygać i ma się tym zająć sprzedający.
Odpowiedziałem sprzedawcy na paypal jak ja to widzę, wyjaśniłem stoją stronę i czekam na kolejną odpowiedz, poinformowałem też o zgłoszeniu w ups które to oni muszą zrobić.
Fakt jest taki, że dalej jestem niezadowolony. I to nie z pakietów - bo tych nie testowałem w żaden sposób a z obsługi klienta - na maila do nich w tej sprawie nie potrafią odpisać od 3 dni a wręcz odnoszę wrażenie, że moje zamówienie razem z tym mailem zniknęło z ich sklepu - nie potrafię go znaleźć po zalogowaniu w moich zamówieniach - proponują zrobić pierwsze...
Natomiast na spór przez Paypal reagują od razu.
Osobiście miałem kiedyś przeboje z banggod i akumualtorami, gdzie już dokładnie nie pamietam o co chodziło, ale chyba przyszedł uszkodzony. Podejście do klienta było podobne chodź ci przynajmniej odpisywali sami od siebie. Wtedy sytuacja wyglądała tak, że obiecali kolejny akumulator, po 2 miesiącach oczekiwania na niego sam sie upomniałem co z nim, to zdziwieni pytali czy mają wysyłać... Nie lubię przepłacać za pakiety, ale chińskie zakupy za kwoty większe niż 100zł to chyba nie na moje nerwy...
Mam tylko nadzieję, że spór się jakoś rozwiąże i w temacie samych pakietów będę mógł powiedzieć coś dobrego - ale to i tak nie szybko - 2 z 4 akumulatorów są dla znajomego, mi został 1 na którego bez drugiego do pary nawet nie mam modelu...No a przecież znajomy zamówił, zapłacił to i dostanie ode mnie co zamówił - może on coś szybciej polata

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.