Daj spokój MaxS - wszyscy (oops, przepraszam prawie wszyscyMax S pisze:no i oczywiscie przepraszam wszystkich za moja pisownie

Daj spokój MaxS - wszyscy (oops, przepraszam prawie wszyscyMax S pisze:no i oczywiscie przepraszam wszystkich za moja pisownie
Gmeracz pisze:A wracając do tutka i głównego wątku... Ostatnio próbowałem pokręcić trochę tymi połówkami... No i okazało się, że chyba mam za bardzo zakurzony symulator, albo wiatr wiał za mocny, albo słońce nie tak świeciło... Trudne to jest albo moje klepki się wypaczyły od wieloletniego słońca na lotniskach![]()
![]()
Ale widziałem że wielu ludzi na filmach idzie jakby na skróty i spłyca ten manewr robiąc go po małym okręgu ale tak bardziej płasko... Że model przechodzi na plecy takim płynnym i mniej efektownym przewrotem
Wiecie, o co mi chodzi?
Max S pisze:Dzieki za poinformowanie mnie ze robie bledy w pisowni polskiej ale niestety nie napisales nic nowego, wiem i zdaje sobie sprawe z tego.
Mieszkam poza granicami kraju grobo ponad 20 lat a wlasciwie blisko 30 i pisac po polsku zaczalem od momentu gdy zarazilem sie helifluenza i (dolaczylem do polskich forum 8 miesiecy temu).
Tak ze nie dziw sie ze moja pisownia jest troche "zardzewiala".
Max S pisze:Naleze do 2 heli klobow i czesto jedni staraja sie pomagac innym czy w nauce latania czy budowie helika, czasem osoba pomagajaca nie zrobi czegos w 100% ale nikt im tego nie wytyka a wrecz poklepujemy po plecach i mowimy kawal dobrej roboty zrobiles.
Luke Skywalker pisze:Max, Panowie: ponawiam prośbę o ZAKOŃCZENIE tematu pobocznego!!!
Gmeracz pisze:Ale widziałem że wielu ludzi na filmach idzie jakby na skróty i spłyca ten manewr robiąc go po małym okręgu ale tak bardziej płasko... Że model przechodzi na plecy takim płynnym i mniej efektownym przewrotem
Wiecie, o co mi chodzi?
Gmeracz pisze:Zadałem konkretne pytanie, tak? A tu zamiast odpowiedzi jakieś prywatne wycieczki...
Wracamy do meritum piroflipa.
Powtórzę - na filmach widzę, że wielu ludzi robi tak, że pierwszą i w sumie też drugą połówkę robi tak "miękko", czyli na skróty... Tak jakby upraszczał cały ruch....
Czy tak można czy to jest po prostu "widzi mi się"? Czy może to jest po prostu taka uproszczona technika robienia tego ruchu? No bo można już zgłupieć od tych niepełnych, prawie pełnych i ponoć pełnych figur...
Khiledim pisze:Jeżeli mówisz o tym o czym myślę, to wydaje mi się że nie jest to droga na skróty tylko raczej urozmaicenie.
Przynajmniej jak ja latam, to czasem robię tak dla urozmaicenia. Bo ileż to można się kręcić w kółko w pyroflipie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość