Robocat 270

Dział dla tych co wierzą, że rozmiar się nie liczy.
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 21 sie 2016, o 15:16

Gaz mam tak jak w apce 1003-1993, reszty nie umiem ustawić. ale na pozostałych kanałach nie ma dużych różnic.

Na tą chwilę nie skorzystam z propozycji ale dziękuje :)
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Posty: 2203
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 206 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 21 sie 2016, o 17:46

Wiesz co?
A spróbuj zmienić zestaw PIDów z LuxFloat na MultiWi rewrite. To zupełnie inne pidy i może okazać się, że model będzie inaczej latał.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 21 sie 2016, o 18:08

A czumu masz takie niskie P dla ROLL i PITCH?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1972
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: MacGyverek » 21 sie 2016, o 18:16

Trochę niskie ma ale to defaultowe PIDy dla cleanflighta w wersji 11. Chyba od 13 przeskalowali PIDy aby były te same wartości jak np w multiwi rewrite
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 21 sie 2016, o 18:34

Racja, rzeczywiście jakoś tak było.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 21 sie 2016, o 19:01

A te wartości które są po prawej ? W pod config ? W tej osobnej ramce wpisywalem je za jakiegoś tutoriala one są ok ?
Jutro kupię silnik, podejrzewam że coś z jednym może być nie halo.. prawy przód, czasem nie startuje z innymi.. polutowalem jeszcze raz 3 kable wychodzące z silnika, i niby startuje.. ale i tak dziwne, zamienię jeszcze ma rewrite,
Czemu aplikacja blheli nie rozpoznaje jakie esc ma ??

Jeszcze jedno czy trzeba coś grzebać w orientacji płytki ??, Jak postawie drona prawa strona do kompa, to na ekranie jest tyłem, a jak postawie go tyłem ,prawą stroną do przodu , to jest na ekranie tyłem..
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 21 sie 2016, o 19:13

Te wartości określają jak agresywanie quad ma reaogwać na wychylenia drążków w aparaturze.
Jescze jedna są w zakładce aparatury.

Jak regulatory są SimonK to BLHeli ich nie rozpozna,

Po uruchomieniu aplikacji chyba zawsze się w kompie ustawia tyłem.
Chyba że masz magnetometr i w quadzie i w komputerze, to bedzie się ustawiał zgodnie :D

Ja bym spróbował obniżyć P o połowę dla LEVEL. Ja sobie na ogół ustawiam nawet 2
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 21 sie 2016, o 19:29

Tyle że regulatory są blheli, a o orientację pytam, bo czytałem jakiś tutoriala i pisało żeby zmienić na 270..
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 21 sie 2016, o 19:43

Galo82 pisze:Kontroler to naze32, regulatory emax simon 12a

Czemu regulatory Blheli mieliby nazywać simon? Simon to raczej SimonK

Jeśli quada pochylasz w lewo i na ekranie się obraca w lewo , do przodu to na ekranie do przodu to orientacja jest ok.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2016, o 19:46 przez Kenobi36, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 21 sie 2016, o 19:45

Galo82 pisze:
20/08 12:16
Testowałem wczoraj po pracy doszedłem do tego że jeden regulator jest uszkodzony, podjąłem inny silnik do niego te same objawy..
Z 3 innymi bez problemu..
Pojechałem do sklepu kupiłem 4regulatory 20a sunrise model i płytkę rozdzielającą napięcie z becem, składam na nowo :-)


:-)
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 21 sie 2016, o 19:48

OK, przegapiłem to.
JA miałem jakieś regulatory sunrise które nie komunikowały się przez interfejs 1-wire czyli wtyczkę.
A wogóle się łączy?
Masz fotkę tych regulatorów?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1972
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: MacGyverek » 21 sie 2016, o 20:21

Regulatory z BLHELI mozna podzielic na dwie grupy: bootloader BLHELI i SIMONK. Jak masz SIMONK (np DYS20) to nie idzie ich zobaczyc przez Cleanflighta w wersji <1.13 i interfejs 1wire. Dopiero po wgraniu nowszej wersji Cleanflighta dodali możliwość obsługi bootloadera SIMONK. To tak w uproszczeniu bo chodzi tu głównie o bootloader, ale sie nie będe rozpisywał.

Reasumujac: Wgraj najnowszedo Cleanflighta i najnowsze BLHELI Suite i dasz radę się podłączyć.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 21 sie 2016, o 20:41

Tzn najnowszego cleanflight gdzie wgrać do fc ? , Fotkę regulatorów zrobię rano
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1972
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: MacGyverek » 21 sie 2016, o 20:58

Tak. Ale bedziesz musial na nowo poustawiac wszystko.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 22 sie 2016, o 07:45

Wgrałem nowe oprogramowanie cleanflight.. najnowsze z listy.. wszystko poustawiałem, ale nie mogę uzbroić silników :(

http://www.rc4max.com/regulator_trojfaz ... 30177.html

Takie te regulatory kupiłem
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 22 sie 2016, o 08:27

Zobacz czy w podglądzie aparatury wszystkie wartości się zgadzają 1010 .... 1500 .... 1990 oraz kierunki (rewersy) choć raczej nie powinno się zmienić.
Skalibruj regulatory.
Możesz próbnie wyłączyć oneshot jeśli jest włączony.
Udało się odczytać soft z BLHELI?
Co do regulatorów to chyba słaby wybór. Tych które są na prawdę dobre jest nie wiele, wystarczy zapytać a nie tracić kasę na naukę na własnych błędach, z moich obserwacji nic nie wpływa tak na zalockowanie drona wyścigowego jak regulatory.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 22 sie 2016, o 10:04

Co do regulatorów, to zadziałała moja wrodzona niecierpliwość i głupota, nie chciałem czekać, poszedłem do sklepu, którego sam nie polecam.. niestety, "panie to najlepsze jakie mam", "super się sprawdzą".. no i mam teraz..

Co do blhelisuite, widzi że ma podpięte 4 regulatory, ale pokazuje same znaki zapytania ???, czyli nie potrafi rozpoznać jakie, da się zrobić kalibrację, itp

Apkę i zakresy mam dobrze ustawione,
Fc, po podłączeniu baterii miga na zielono, po chwili bardzo szybko miga, gaśnie.. i tu niby już mogę uzbroić, ale po chwili znowu zaczyna powoli migać na zielono, jakby jakiś błąd był (dron ustawiony na ziemi..)

Silniki jakie mam to stockowe, ready to sky 2300kv, na hk.. piszę przy nich że "tested to work with 4s", w naszych sklepach piszę ino że są 2s-3s.. I teraz niewiem czy będą działać czy nie..

Mój FC, widzę że to jest afroflight 32
taki dokładnie:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Acro_.html

Rozumiem że soft należy wybrać z poziomu cleanflight naze
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1972
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: MacGyverek » 22 sie 2016, o 10:18

A wybrałeś w blheli suite dobry interfejs z napisem cleanflight?
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 22 sie 2016, o 10:49

Tak, są 2 opcje z cleanflight, na obu widzi tak samo, rozpoznaje że ma 4 regulatory podpięte, ale nie rozpoznaje softu, same znaki zapytania

Jeszcze jedna rzecz mam cleanflight w wersji 1.2.2, piszę mi ciagle że możliwe że jest nowa wersja, nie mogę znależć żadnego przycisku do aktualizacji, usunięcie apki, z chrome i ponowne dodanie i dalej jest ta sama wersja..
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1972
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: MacGyverek » 22 sie 2016, o 12:25

Napisałem Ci żeby widziały w cleanflight regle to musi być 1.13. Jest tam do wyboru wersja.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2

Wróć do „Racers”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron