FPV Diatone 160 - czyli jeszcze mniejszy racer

Dział dla tych co wierzą, że rozmiar się nie liczy.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 5040
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 473 razy

Postautor: Artja » 21 gru 2015, o 18:28

Rozkmiń w manualu jakiej częstotliwości odpowiada ten kanał, podaj tą częstotliwość np kacprowi albo bartkowi z rc-fpv i wystrugają Ci dopasowany zestaw anten :) No i sprawdź, czy ta sama częstotliwość jest ustawiona w nadajniku i odbiorniku, bo inaczej cała zabawa nie ma sensu
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Posty: 18802
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1712 razy
Podziękowano: 864 razy

Postautor: Don Mirson » 21 gru 2015, o 20:48

Tak tak, częstotliwość jest ta sama. Inaczej chyba by nawet nie działało, ale jest wg menu ala dopasowana.
Dzięki za namiary..
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 5040
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 473 razy

Postautor: Artja » 21 gru 2015, o 22:08

Trafiłem na trop..., wygląda na to, że jakaś larwa zjadła ostatni sig Aikusa, i stąd teraz problemy z odbiorem :mrgreen:

Obrazek
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Posty: 18802
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1712 razy
Podziękowano: 864 razy

Postautor: Don Mirson » 22 gru 2015, o 00:16

Myślisz ze jak aikus się pociera na Wilanowie to pieprzy mi zasięg na palacowej?
Wszystko zaczyna trzymać się kupy... a już myślałem że to wina Kenobiego.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 5040
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 473 razy

Postautor: Artja » 22 gru 2015, o 00:38

Jak zmontuję kanton kantonów to się popatrzy w video RSSI i będzie wiadomo, z których krzaków nadaje ten świerszczyk...
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Posty: 2038
Rejestracja: 28-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 22 gru 2015, o 07:49

I jeszcze fakt, że Aikus ma brudne łopaty ;)
...

Wróć do „Racers”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron