Hejka,
Ja kupiłem chase-a już jakiś czas temu po tym jak polatałem kilka razy egzemplarzem Wojtanka.
W zeszłym tygodniu nadeszła wiekopomna chwila więc siadłem i poskładałem go w 3 wieczory.
Instrukcja od v2 pasuje jak się idzie krok pro kroku i uważnie ogląda obrazki. Jednego chyba brakuje w pdf-ie i trzeba się domyślać.
Z tego co pamiętam to brakowało obrazka pokazującego przykręcenie mikserów do głowicy (ale mogę się mylić).
Jest też ewidentny błąd przy mocowaniu serwa ogonowego jeśli wybierzesz pozycję serwa z tyłu.
Tutaj półkę należy odwrócić do góry nogami aby wycięcia pozwoliły na dokręcenie i późniejszą regulację belki ogonowej.
Miałem też kilka części uszkodzonych w kicie, które obecnie reklamuję i dlatego nie ulotniłem helika.
Uszkodzona była tarcza - krzywo wkręcone/wklejone kulki - po zagrzaniu i próbie wykręcenia 3 odpadły jakby ktoś to posklejał na sztukę.
Do tego krzywy wał, zwichrowane plastikowe koło autorotacji, zwichrowana zębatka na silniku.
Te koła można by przeżyć ale na filmikach widać, że białe ma bicie a te na silniku również pracuje nierówno.
Dodatkowo na hubie ogonowym jest luz pomimo dokręcenia ale podobno w kds-ach tak ma być i ważne aby ten luz był jednakowy z obu stron (muszę odkopać szczelinomierz

Cały ogon chodzi tak sobie ale zamówiłem upgrade z USA więc go sobie dopieszczę jak przyjdzie.
Poza tym jeden z mikserów na głowicy ma łożysko wyraźnie gorsze od drugiego i chodzi słabo.
Najbardziej zdziwił mnie krzywy wał bo tarcza pewnie trafiła do kitu przez przypadek z jakiejś reklamacji lub zwrotu.
Będę musiał jeszcze pokombinować z podkładką na wale bo u mnie pójdzie pomiędzy koła aby pozycjonowanie było lepsze.
To są jak dla mnie spore problemy jakościowe, które mam nadzieję zostaną szybko rozwiązane przez dystrybutora i KDS.
Z tego co czytałem na HF i RCG to KDS dość szybko i sprawnie wymienia części wątpliwe jakościowo.
Mam nadzieję iż w moim przypadku też tak się stanie i jeszcze we wrześniu go oblecę

Tutaj galeria z problemami, które znalazłem
https://goo.gl/photos/zkZ5N4kmaBuvNQ158Piski, które słychać na filmie to krzywy pinion na silniku, który dociera się o aluminiową półkę..
@PiotrS
Zwróć uwagę jak u Ciebie wyglądają te elementy oraz wszystkie inne przed oblotem.
Drugą połowę ramy to raczej dodaj na koniec

Które mocowanie serwa ogonowego wybrałeś? z przodu micro czy z tyłu?
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał