aikus pisze:Czyli... do k&^%y nędzy... KOndensatory sluza do WYROWNYWANIA prądu, a nie do filtrowania napiecia!!
Kenobi36 pisze:aikus pisze:Czyli... do k&^%y nędzy... KOndensatory sluza do WYROWNYWANIA prądu, a nie do filtrowania napiecia!!
Służą do wyrównywania napięcia , nie prądu. ( w tym wypadku )
W zasilaczu likwiduja tętnienie zasilania, a w regulatorze tętnienie które by bylo spowodowane przez pulsacyjną pracę regulatora.
MASA pisze:No własnie a:
1) wydłużenie kabli zasialających do silnika o 7cm czy to ma jakieś znaczenie w stosunku do normalnych 7cm przy esc i 10 przy silniku czyli z jakiś 17cm do 25cm?
MASA pisze:
2) jesli założymy że ze względu na czestotliwość te kable mogą siać - to czy są to na tyle istotne zakłócenia że nie należy ich prowadzić w jednej wiązce z innymi np. kable silnik - esce w jednej wiazce z kablami bec - pakiet itp.?
MASA pisze:Na co trzeba zwrócić uwagę zg. ze "sztuką prowadzenia kabli" i i unikania zakłóceń
albo wreszcie czy jakie kolwiek znaczenie bedzię miało np . poprowadznei trzech kabli silnik - esc np. zaraz pod esc w sensie że są dociśnięte do obudowy?
PiotrS pisze:U mnie jeden - HV 50A V3 wylądował i już nigdy nie wystartował.
Zepsuł się w najlepszym możliwym momencie.
Kula pisze:Myślałem nad HW 100A do Logo 550. Bardzo mi się podoba, ze jest taki zabudowany.
Pytanie, czy w związku z tym, że ma bardzo mocny BEC sensownie byłoby wywalić zewnętrzny BEC Gryphona który ma 7A (15A w piku). Czy BEC z HW będzie wystarczająco mocny?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość