Bartoszko pisze:.. Kumasz..? Czy dalej będziesz wypisywał brednie

He he he..... ja kumam i cie rozumiem ale nie wiem czy ty kumasz bo z tego co widze to jestes troche nie doinformowany i raczej ty piszesz brednie

.
Zeby bylo jasne wlascicielem Hobby King jest Ozi a nie Chinczyk (zobacz film z pierwszej strony HK) i jest to bardzo successful businessman a nie oszust i pieniadze kture on zarabia to ci gwarantuje ze nie sa one z oszukiwania na wysylce.
Nastepnie... dostarczaja oni produkty po bardzo niskiej cenie i chca rowniez dostarczyc/wyslac product do odbiorcy po jak najnizszej cenie, sytuacja ktora opisujesz ze dostales paczke z 2 tygodniowym opuznieniem i droga morska/ladowa jest czesta i zreguly (ale nie zawsze) ze wzgledu na baterie w paczkach.
Od ponad roku poczta w Hong Kong zainstalowala skanery do detekcji bateri w paczkach bo wysylka lotnicza bateri jest nielegalna tam i w inny krajach wiec Hobby King robi GIGANTYCZNE przekrety (na poczcie i kurjer companys) aby dostarczyc paczki po jak najnizszej cenie do ciebie i do mnie.
Narazaja sie bardzo abys ty i ja mniej zaplacili za przesylke.
Czesto Hobby King umieszcza jako nadawce twoje nazwisko z obcym imieniem aby zmylic HK poczte ze to rodzina wysyla do ciebie paczki a nie oni bo wtedy paczka nie przechodzi przez skaner do bateri, gdy ten numer sie nie uda to w tedy wysylaja innymi drogami
przez co sa opuznienia i dodatkowe koszty przesylki co wplywa ze na koncu paczka idzie najtansza droga.Niektore paczki nie maja bateri i tez maja ten problem z innych wzgledow.
Ja kiedys mialem podobna sytuacje zaplacilem za express ktory normalnie idzie do mnie 3-4 dni a wtedy szedl 6 tygodni i odziwo byl wyslany z Singapore.
Singapore poczta nie uzywa skanerow do bateri, paczka potem wyladowala w Szwajcari potem w Francji potem wrocila do Singapore i wykoncu wyladowala u mnie, tez zaplacilem spora sume za expresowa przesylke a szlo do mnie 1.5 miesiaca ale gwarantuje ci ze nigdzie nie znajdzesz mojego szlochania na necie ze tak mi sie zdazylo bo ja rozumie ze oni probuja jak najlepiej dla nas a nie oszustwa.
Poprostu sytuacja ich zmusze do tego.
Konsumenci nie wiedza co sie dzieje za kulisami chocby walka z “lewemi SWARM” polak potrafi nieprawdasz ? szkoda ze tego nie napiszesz w twoim poscie jak potrafimy oszukiwac.
A Hobby King nie moze publicznie pewnych zeczy wykrzykiwac a maja duzo innych problemow,
Ja do tej pory zamowilem od nich 87 razy na sume powyzej $12 000 i zdoswiadczenia moge to powiedziec
Ostatni moj przypadek Hobby King mial wszystko na polce otrzymali zaplate 23 luty a wyslali 8 marca wzielo im ponad 2 tygodnie aby nadac paczke na poczte

, jeszcze nic nie doszlo domnie
I nie wypisuje herezji tak jak ty. jak nie wierzysz to ci zrobie kopie mojego zamowienia i dam ci trucking numer abys sprawdzil
Piszesz ze cie to Wkurza i zniecheca Ja jak nie jestem zadowolony to nie kupuje ze sklepu a nie szlocham ze przesylka czy rzecz jest nie tak jak powinna np. Pisalem wszesniej ze nano baterie sa dziadowskie i ich wiecej nie kupie i ci gwarantuje ze za miesiac czy dwa nie uslyszysz odemnie ze znowu kupilem syf i nie dziala tak jak trzeba i bede rozrzewniac sie nad soba o nie nie nie
Raz sklep wyslal mi zle lopaty Aligna zorjetowalem sie po wadze dalem wzmianke na forum o oszustwie a sklep usunolem z mojego komputera.
Bartoszko pisze:oszukujhą na przesyłkach..
Jezeli nie rozumiesz czy niewiesz pewnych zeczy i uwazasz ze cie oszukuja to poprostu nie kupuj od nich i niebedziesz zawiedziony i nie bedziesz wylewac lez i szlochac a co najwazniejsze blednie ocenial innych bo widze ze w tym jestes dobry.
Dzieki za rade abym przeanalizowal co czytam zrobilem to dosc dokladnie a moja rada dla ciebie jest abys przeczytal to co jest powyzej 3 razy..... nie lepiej 5 razy i przeanalizowal i jak dalej nie zatrybisz o co chodzi to wejdz na HF czy inne forums i poczytaj troche na temat przesylek z Hobby King bo sa tego tony to moze wtedy zatrybisz.
Bartoszko pisze:.. Nie odbieraj tego jako atak, tylko jako obronę
odebralem jako twoja obrona ale niestety bardzo mizerna sorry
Ps.
Dodam tylko ze nie mam zadnych powiazan ani ukladow z HK dziele sie tylko informacjami jakie posiadam jest to sklep o wspanialych cenach ale tylko dla ludzi cierpliwych i wyrozumialych.
Wielu znas moze zawdzieczac Hobby King ze jest wstanie bawiec sie w to hobby.
Aaamen.