Ściągnąłem "wspaniałą" instrukcję od Twojej apy (
->NASA701?) i niestety zostawia sporo pola do domysłów...

bejo pisze:Przyciskami +/- wybieram kolejno :
1 samolot
2 samolot odrzutowy
3 helik
4 helik +
5 helik -
6 helik l
Co oznaczają te znaczki +;-; l ?
Różne typy tarczy sterującej. Przypuszczam że dotyczy odpowiednio:
+ = serwa do góry -> kąt łopat dodatni
- = serwa do góry -> kąt łopat ujemny
| = flybarless (wyłaczenie miksera CCPM)
bejo pisze:Rozumiem że można w apce zaprogramować 6 modeli ( odgórnie - 1 samolot; 1- odrzutowiec; 4 -heliki ).
Następnym jest NAME . Jest 12 pozycji :
1-3 samolot
4 helik l
5 helik -
6-7 helik l
8 samolot
9 helik -
10-12 samolot
Po wciśnięciu MENU przy każdej pozycji miga napis EX. Przyciskami +/- można zmieniać na OP i SA. Do czego to wszystko służy?
To są zestawy parametrów (setupy) żeby szybciej przełączać się pomiędzy różnymi modelami. EX= exit czyli wybór tej opcji to wyjście z menu. OP=OPEN = wczytaj ten setup. SA=SAVE - zapisz parametry. Niestety nazw nie da się zmienić
bejo pisze:Następnym jest po kolei :
GAIN
D/R
EXPO
THRO
PIT
To wszystko wiem do czego służy.
:)
bejo pisze:Potem jest Ch N /R. 1 ;2 ;4 ;6 ;7. Czy w tej opcji zmienia się rewersy ? A gdzie kanały 3 i 5 ?
tak to ustawianie rewersów. Dlaczego nie ma 3 i 5? nie wiem... Podejrzewam że to gaz i żyro których zmieniać nie należy lub nie wolno (bez sensu ale co ja na to poradzę...)
bejo pisze:Następne jest po kolei :
SN . Przyciskami +/- wybiera się cztery pozycje . W czwartej pozycji wyświetla się napis 2F.
To jest tylko kontrola numeru seryjnego apy
bejo pisze:Potem jest D/S. Przyciskami +/- wybiera się dwie pozycje.
Kontrola wersji firmware
bejo pisze:I ostatnia opcja DATE . Gdzie przyciskami +/- wybiera się cztery pozycje.
Do czego służą te trzy opcje ?
Kontrola daty wyprodukowania.
Ogólnie rzecz biorąc pozycje meny SN, DS i DATE są bezużyteczne
bejo pisze:Jak po kolei zaprogramować apkę do pierwszych lotów helikiem ?
o tym w innym poście
bejo pisze:I jeszcze jedno. Przy włączaniu apki prawy przełącznik ma być od siebie a lewy do siebie ?
Lewy (gear) wygląda na odpowiednik HOLD-a czyli deaktywacji silnika (od sie = normal, do sie=blokada), a prawy (Flight mode) wygląda na "od sie"=normal, "do sie" = IDLE (3D)
W "instrukcji" niestety nie ma wyjaśnienia tych opcji więc to domysły