Skyartec - Wasp Nano CPx 3D Brushless

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Podziękował: 133 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: Wiktor » 24 sty 2014, o 20:07

to co bejo pokazał to chyba zwykła stabilność waspa ale ten auto coś tam to nie wiem po co jest, przecież tym się musi dziwnie sterować
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aFp3I05RLvc[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=aFp3I05RLvc

Starając się pokazać że helik ten potrafi latać na pleckach bez ingerencji pilota .

Każdy potrafi, najgorsze to , że nie zawsze kiedy chce tego pilot. Mój hb cp2 robił flipy bez dotykania apki.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, o 20:19 przez Wiktor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 24 sty 2014, o 20:14

Pytam bo zamówiłem to cudo ( Waspa CPx ). Od dawna była mowa o tych trybach latania w Waspie. Ale ja chciałem wiedzieć na ten temat nieco więcej. O Waspie dopiero zaczyna się pisać na forach. Niektóre informacje na temat tego helika trzeba wyciągać od jego użytkowników.

Wytłumaczcie mi jeszcze co się dzieje po wciśnięciu tego przycisku na płytce ? Gdyby to tyczyło apki to rozumiem.
Bo przecież takie parametry jak PIT , THRO , D/R , Expo ustawia się w apce. Wciśnięcie przycisku na płytce zmniejsza wychył orczyków serw?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, o 20:49 przez bejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 24 sty 2014, o 20:45

ten filmik to ściema, radze sie nie napalać że taki maluch bedzie wisiał jak bavarian demon 8-)
zobaczcie jak dlugo pilot ustawial malucha do stabilnego zawisu, a i tak skończyło się to kretem...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 24 sty 2014, o 21:13

To co pisze dotyczy większych modeli ale sposób myślenia jest podobny.

Po cholerę mieć stabilnego helika, nawet self leveling na przykład w MSH Brain/Ikon jest bez sensu. Jak nie umiesz zawisu to nie latasz dużym tylko małym a jak umiesz to nie potrzebna Ci taka stabilność.
Mikrusy OK, latasz rozwalasz, stabilniejszy=lepszy ale potem, powyżej 250 stabilność nie ma tu nic do gadania- albo umiesz i latasz i rozwalasz rzadko albo nie umiesz i nawet self leveling i panic (to już wyjątkowy debilizm) nie pomogą.

A jaranie się gościem, który odkłada aparaturę jest bez sensu- jak pisał miruuu.

Bejo- kupiłeś 450, nie latasz nią i szukasz mikrusa. I git, ale nie łudź się, że systemy stabilizacji z mikrusów naprawdę da się zaimplementować (i że to ma jakiś sens) w większych modelach. Dopóki się nie nauczysz latać/wisieć to nic nie pomoże- rozpieprzyłem moją 450 milion razy, od dawna używam BeastX'a i wiem, że bez umiejętności, nawet jak by to była 700 (stabilna) to może i bym chwile powisiał a potem bym się rozwalił (albo kogoś).

Tak jak Miruuu- zacząłeś od 500, postanowiłeś gdzieś polecieć i dupcia- żaden system FBL, Self levling etc by Ci nie pomógł- nastąpił brak odruchów, Twój sprzęt nie miał szans, a przycisku PANIC nie zdążył być ogarnąć tylko zahipnotyzowany patrzyłeś jak zbliża się ziemia (nie pytaj skąd to wiem :))

Reasumując nie chce walić banałów ale założenie, że systemy z małego helika, można kupić do dużego jest prawdziwe- ale nie ma to kompletnie sensu, daje złudne wrażenie bezpieczeństwa, które w ciągu sekund jest bezlitośnie obierane z pozorów i naszego przekonania o swoich umiejętnościach- oby kończyło się kretem helika jak u mnie.

Od jakiegoś czasu latam 600N znacznie dalej od siebie niż kiedyś :?
Helikoptery
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 24 sty 2014, o 22:03

Podpisuję się pod Wojtkiem obiema łapkami :nw:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 24 sty 2014, o 22:38

Wytłumaczcie mi jeszcze co się dzieje po wciśnięciu tego przycisku na płytce ? Gdyby to tyczyło apki to rozumiem.
Bo przecież takie parametry jak PIT , THRO , D/R , Expo ustawia się w apce. Wciśnięcie przycisku na płytce zmniejsza wychył orczyków serw?

Gdyby to odemnie zależało to ograniczył bym pochylenia do jakiegoś tam stopnia ale myślę , że to Ty za niedługo nam wytłumaczysz
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 25 sty 2014, o 05:50

Gdyby ode mnie to zalezalo to bym ten guzik wypierdut. Po to jest mikrus żeby uczyć się tanio i bezpiecznie latać. I chwala mu za to jeśli będzie przypominal latanie większym.

Wychyleń na guziczku bym nie ruszal bo od tego sa dr'y. Ewentualnie mogalby mu wzrosnąć sila samopoziomowania, tylko po co?
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 25 sty 2014, o 06:04

Dopowiem jeszcze, Bejo czas oczekiwania może zająć symkiem - nie będzie to stracony czas..!
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 25 sty 2014, o 07:55

Od biedy jest jeszcze V911.
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 25 sty 2014, o 08:57

miruuu pisze:Gdyby ode mnie to zalezalo to bym ten guzik wypierdut. Po to jest mikrus żeby uczyć się tanio i bezpiecznie latać. I chwala mu za to jeśli będzie przypominal latanie większym.

Wychyleń na guziczku bym nie ruszal bo od tego sa dr'y. Ewentualnie mogalby mu wzrosnąć sila samopoziomowania, tylko po co?

Z wychyleniami to chodziło mi o to by początkujący nie mógł przechylić go bardziej niż powiedzmy o 30st. Wtedy latał by sobie bezstresowo ja k takim 4ch do czasu "prawdziwej prawdy" kryjącej się pod czerwoną diodą :twisted:
Bejo czas oczekiwania może zająć symkiem - nie będzie to stracony czas..!

Od biedy jest jeszcze V911.

o Panie. Czy aby latać 911 trzeba cokolwiek trenować? przecież to wystarczy tylko odpalić unieść. koniec filozofi
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 25 sty 2014, o 09:10

Wiktor, zgadzam się z Tobą w 100%
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 25 sty 2014, o 09:19

Wiadomo ,co mozna jeszcze robic helikiem 4Ch jak sie nim lata ponad dwa lata ? Nawet fajnie sie zrymowalo .
Ale tu chodzi o samo latanie. Aby sobie poprostu polatac. Z V911 nie roztaje sie prawie nigdy . Latam nim gdzie tylko to mozliwe. W domu , na dworze , a nawet w pracy . Mysle ze z Waspem bedzie tak samo .
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 14:33

Ale numer ! :approve: MyRcMart w odpowiedzi na ruch Bg od dzisiaj jeszcze bardziej obniżył cenę Waspa CPx RTF . :kopara: Z 89,99 $ zeszli na 74,99$. :thumb:

Ciekawe jak na ten ruch zareaguje Bg ? hmm
Ostatnio zmieniony 28 sty 2014, o 20:31 przez bejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 sty 2014, o 14:46

Jak zareaguje? Niech mi odda przepłaconą różnicę ;)
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 14:55

Gdybym przewidział ruch MyRcMart zyskałbym jeszcze dodatkowo 10$. :wall: Na chwilę obecną Bg ma helika po 110$ . A MyRcMart po 75$ +jakieś 25$ przesyłka . Czyli razem 100$.

Przebije ich teraz Bg z ceną ? hmm
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 sty 2014, o 14:59

Jeśli jeszcze BG nie wysłał anuluj :D
A tak na poważnie to nie marudź już więcej tylko czekaj na helika i się ciesz, że jest coraz bliżej :)
Ja dałem 130$ i jest mi z tym dobrze, bo czekając na to czy obniżą czy nie obniżą nie kupiłbym do lata. A tak już sobie śmigam :)

Aha, jakbyś sie nudził to polecam domówić dodatkowe podwozie i mocowanie silniczka ogonowego - lecą pierwsze. O ile silniczek u mnie trzyma się bardzo dobrze na uhu porze, to podwozie ciężko się klei bo delikatne to strasznie...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 15:23

Ależ ja nie marudzę . Tylko u nas coś takiego byłoby nie do pomyślenia . A tam biją się o klienta. Zjechali prawie o 1/4 ceny . 100zł jak naszą polską kieszeń to już sporo!
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 28 sty 2014, o 16:26

bejo pisze:Ależ ja nie marudzę . Tylko u nas coś takiego byłoby nie do pomyślenia . A tam biją się o klienta. Zjechali prawie o 1/4 ceny . 100zł jak naszą polską kieszeń to już sporo!

1. marudzisz
2.podchodzisz do tego jakby to była inwestycji życia, która ma się zwrócić z nawiązką ale jak zaczniesz nim latać /a nie jak samolot tylko trzymać/ to biorąc pod uwagę, ze nie trenujesz na symku tylko klepiesz posty na forum szybko zauważysz że te 10$ niewiele by zmieniło w 250$ które wydasz na jego utrzymanie :lol:
3.
Tylko u nas coś takiego byłoby nie do pomyślenia

czy Ty wiesz ile kosztowały trexy zanim nie pojawiłą się SF?
4.
A tam biją się o klienta. Zjechali prawie o 1/4 ceny
Biją się o klienta? a powiedz mi ile produktów tej firmy/Skyartek/ jest w Polsce? 3wapsy 100 i 2 waspy v3-4. więc skoro skyartec prowadzi słąbą politykę,ich produkty nie są obiektem zainteresowań to chyba taki sklep jak BG najnormalniej w świecie się boi że zostanie z kilkoma tysiącami helikoptertów na lodzi więc dopóki się sprzedawały za 130 to było dobrze, rynek się nasycił i cena idzie w dół..
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 20:43

Nie zaglądałem tobie w portfel i nie zamierzam tego robić. Dla jednego 100zł to parę groszy . Ale są i tacy dla których to kupa kasy. W Polsce ten helik przeciętnie kosztuje ok. 650zł. Stać Cię na zakup w Polsce ? Twoja brocha!

A tak tu klepię posty jak i wszyscy inni . Przecież sam Bg się zobowiązał do utrzymania najniższej ceny na rynku . Koło ceny napisali że gwarantują najniższą cenę. "Price Protection" i "Saw Better Price ". Więc co ? Teraz mają robić gębę z cholewy?

Skoro jak powiadasz rynek się nasycił . To czemu w Polsce chyba jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności? Gdy w Chinach cena tego helika spada na łep u nas twardo trzyma się powyżej sześciu stów.
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 29 sty 2014, o 10:36

Bejo wytłumaczenie jest bardzo proste.
Załóż firmę i zacznij zarabiać na sprzedaży tych zabawek.
Wtedy się dowiesz o cłe, podatku VAT, kosztach transportu, kosztach magazynowania, kosztach pieniądza i utrzymania sklepu.
Wtedy sam wyliczysz sobie cenę sprzedaży - a jeśli będzie dużo lepsza, podbijesz rynek i będziesz bogatym modelarzem :D
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC

Wróć do „Mikro heliki”